Japan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Japan image

Alles kwijt

Japan
Azië
MarleenvM

Alles kwijt

Matsumoto, een stadje in de Japanse Alpen, heeft mijn hart heeft gestolen. Nooit zal ik dit prachtige gastvrije stadje met zijn schitterende kasteel vergeten. Met name door het volgende voorval... 

Na een lange dag reizen vanuit Mount Fuji dumpen we de rugzakken in het hotel en we worden, zoals overal, weer uiterst vriendelijk ontvangen door de medewerker achter de desk. We verkennen de stad met zijn prachtige zwarte kasteel, bezoeken een museum en gaan op het terras zitten in het Nakamachi district. Als de middag eindigt sterft het gezellige straatje uit en gaan we op zoek naar iets anders. We hadden op internet gezien dat hier ook een Ierse pub moet zijn dus gaan we op zoek. We vinden deze snel en zoeken binnen een tafeltje uit en bestellen wat te drinken. Moet wel stiekem toegeven dat de "westerse" muziek bevalt voor de afwisseling. 

En dan ineens kom ik er achter dat ik iets vergeten ben..... mijn rugzak...... Al snel kom ik tot het besef dat ik die heb laten staan op het terras. De meest gruwelijke scenario's schieten door mijn gedachten want echt alles zit erin. Paspoort, 3-weekse treinpas en portemonnee, als ik dat allemaal kwijt ben is dat een ramp van Bijbelse proporties. 

Er zit maar een ding op en dat is op een rennen zetten en hopen dat de eigenaar van het cafeetje zijn zaak nog niet op slot heeft gedaan en dat hij mijn tas buiten gevonden heeft. Net als ik naar buiten storm, terwijl ik mijn jas nog niet aan heb, komt daar de barman aan gefietst en uit zijn mandje voorop zijn fiets komt net mijn rugzak bovenuit gepiept. Man lacht vriendelijk naar me en reikt me de tas aan. Ik weet niet hoeveel arigato's ik moet zeggen en buig alsof het een lieve lust is. Wat ben ik die man van cafe Coo eeuwig dankbaar. Hij fiets hoofdschuddend weg ... Dus mocht je daar toevallig komen doe hem dan de groeten van me en bedank hem nog een keer.