Japanse toerist meest geliefd image
Tammy85

Japanse toerist meest geliefd

Japanners zijn veruit de meest geliefde toeristen ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek waarvoor Expedia ruim 4000 hoteleigenaren vroeg naar het gedrag van hotelgasten uit 31 landen.

Goed gedrag
De meest geliefde gasten werden vastgesteld met behulp van tien categorieën zoals 'gulheid', 'kledingstijl' of 'interesse in lokaal eten'. De Japanse toeristen komen bij de enquête van dit jaar als besten uit de bus. Zij nemen de eerste plaats in en zijn met 68 van 100 mogelijke punten de meest geliefde gasten ter wereld. Dit ligt vooral aan hun goede gedrag, hun tevredenheid en hun beleefdheid, die door hotelbezitters over de gehele wereld worden gewaardeerd.

Goedgemanierde Nederlanders
Vooral hun goede manieren en de bereidheid de taal van het vakantieland te spreken hebben de Nederlandse toeristen in de hotelbezittersenquête van dit jaar de vijfde plaats (48 punten) opgeleverd. Ook in Nederland zelf zijn zij graag geziene gasten. In de beoordeling 'Meest populaire gasten in eigen land' staan de Nederlanders op de vierde plaats.

Modebewust
Hoewel zij voor slordig doorgaan en negatief opvallen door hun geringe bereidheid de taal van het land te spreken, triomferen de Italianen en Fransen bij de beoordeling van het modebewustzijn en houden zo hun reputatie hoog. Zo vonden de hotelbezitters dat de Italianen de beste smaak hadden bij de keuze van hun garderobe, de Fransen volgden op de tweede plaats. De kledingstijl van Amerikanen wordt wereldwijd als de slechtste beoordeeld.

Troostplaats
Hekkensluiters in de ranking zijn de Chinezen, Indiërs en Fransen. Er werden punten afgetrokken voor het ontbreken van de bereidheid de volkstaal te spreken, weinig interesse in lokaal eten en onopgeruimde hotelkamers.

Onderstaand de totaalranking van meest geliefde toeristen en het aantal punten dat behaald is:

1 Japanners - 68
2 Duitsers/Britten - 53
3 Canadezen - 51
4 Zwitsers - 49
5 Nederlanders - 48
6 Australiërs/Zweden - 47
7 Belgen - 46
8 Noren - 45
9 Oostenrijkers/Denen/Finnen - 44
10 Nieuw-Zeelanders - 43
11 Amerikanen/Thai - 42
12 Ieren/Tsjechen/Zuid-Afrikanen/Portugezen - 41
13 Brazilianen - 40
14 Italianen/Grieken/Polen - 39
15 Turken - 38
16 Spanjaarden - 37
17 Mexicanen - 36
18 Russen - 32
19 Fransen - 31
20 Indiërs - 28
21 Chinezen - 27

Wat zijn jouw favoriete buitenlandse toeristen? Plaats een reactie!