Zuid Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ein Gedi Guest House

Zuid Israel,
Israël


Ein Gedi Guest House direct aan de Dode Zee gelegen biedt uitstekende accommodatie. Het draagt het International Youthhostel vignet maar laat je daar niet door afschrikken. Het is voor jong en oud, er zijn privé kamers.

Let wel op: het isolement van de locatie! woestijn, rotsen, de Dode Zeekust is wat je er vindt. Als je je daar niet mee redt ga dan niet. Ik sprak mensen die zich er in vergist hadden en een beachresort hadden verwacht met restaurants en bars. Maar deze laatste vind je daar niet.
Het Guesthouse heeft 51 kamers met airco. Er zijn familiekamers, privé kamers en dorms. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op de Dode Zee. De service is er prima, goede eetzaal, free wifi. Ook gratis is een zonsopkomst en een zonsondergang zonder weerga.

De ligging is perfect, aan de Dode Zee en bij het Ein Gedi Nature Reserve. De strandjes zijn op 10 minuten wandelen maar je kunt ook naar de overkant gaan om te baden na wat klauteren over rotsen. 5 km verderop is Massada. Ook de Ein Gedi Spa en Ein Bokek Spa zijn op loopafstand.
Met een bushalte voor de deur is het goed bereikbaar : Bus 486 and 487 van/naar Jeruzalem, bus 421 van/naar Tel Aviv, bus 444 van/naar Eilat en bus 384 van/naar Be'er Sheva and Arad.
Een stuk hoger de berg op ligt een kibbutz, Beit Sarah.

Nb. Ein-Gedi is vanwege de zomerse woestijnhitte het best te bezoeken vanaf oktober tot juni.

Beit Sarah
86980 Ein Gedi
Dead Sea, Israel
Tel. 972 2 5945681
Fax. 972 8 658 4445
eingedy@iyha.org.il