Tel Aviv

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eten en drinken in Tel Aviv

Tel Aviv,
Israël


Dol op chocolade? Ga naar de Chocolate Bar van Max Brenner. Er is er 1 aan Rothschild Boulevard, nabij het Hachanah Museum en Independence Hall en er is er 1 aan het einde van de boulevard in het noorden. Deze is gevestigd nabij een parking. Aan de overkant is de brug naar de elektriciteitscentrale. Vanaf deze vestiging kan je de rivier volgen en wandelen in het park en/of winkelen in de achterliggende loodsen waar winkels e.d zijn gevestigd.
In Jaffa is 't winkeltje met de Arabian Sweets aan te raden. Deze is te vinden door met je rug naar de Clock Tower te gaan staan (en de zuilen van het overheidsgebouw links van je te houden) en richting het kruispunt te lopen (niet de rotonde waar het verkeer vanuit Tel Aviv aankomt) en bij het kruispunt naar rechts af te slaan. Aan de linkerkant, tegenover het Hotdog kraam, is er een Arabier die enorme schalen met diverse Arabische lekkernijen verkoopt. Ik kan eigenlijk nooit kiezen, maar Kenefeh is zeer smakelijk!
Ik ben dol op Frozen Yoghurt, maar meestal mag je slechts 3 toppings kiezen en/of moet je betalen naar gewicht. Maar niet in Tel Aviv in de vestiging Yoghurt in Gordon Street (richting het strand, op de hoek met Ben Yehudastr). Je betaald een prijs naar grootte van de beker en je mag alle toppings kiezen die er in de beker passen. Erg populair en dus druk, maar het wachten waard, zeker als je plaats kan nemen op de schommels voor het raam.
Zin in een frisse lunch? Aan de boulevard richting het noorden kom je een draaimolen tegen en rechts daarvan zit The Green Rabbit. Hier kan je maaltijdsalades eten (heerlijk!), fruit/groentesapjes drinken, tarwegras bestellen etc.
Ruiken, proeven en eventueel inkopen doen van plaatselijke lekkernijen doe je op de Carmel Market. Kruiden, specerijen, een heleboel vers fruit en zoete gebakjes staan er rij aan rij. Neem zeker een blok halva mee: een zoete lekkernij van sesam en suiker of honing. Halva is er in allerlei smaken, bijv. met kaneel, vanille, chocolade of noten.
Geniet ervan!