Noord Israel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoeken Nes Ammim

Noord Israel,
Israël


Nes Ammim ligt aan de kust tussen Haifa en Nahariya in en is een goede plaats om aan te doen op je roadtrip. Je bent welkom om er rond te kijken en ook te overnachten.

[url="http:///www.nesammim.org/" target="_blank"]Nes Ammim[/url] is een internationale werk- en leefgemeenschap. De gemeenschap is in 1963 opgericht om de dialoog te bevorderen tussen joden en christenen. Er vinden gesprekken plaats tussen joden, christenen en moslims en tussen Joden, Palestijnen en anderen.
Nes Ammim wordt gerund door vrijwilligers uit Europa en door medewerkers uit Israël. Sinds de oprichting hebben duizenden jongeren, gezinnen en senioren uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en andere West-Europese landen in het dorp gewoond en gewerkt. De voertaal in het dorp is Engels. Dit jaar viert Nes Ammim haar 50-jarig bestaan. De plaats is altijd op zoek naar mensen die een uitdaging niet uit de weg gaan.

Bezoekers zijn in Nes Ammim van harte welkom. Tijdens een verblijf is zelf te ervaren hoe het dagelijkse leven in het dorp is. Nes Ammim is ook een goede uitvalsbasis als je wilt genieten van de natuur en het glooiende landschap van West Galilea en voor het bezoeken van plaatsen in het noorden van Israël.
Er zijn mogelijkheden om te overnachten en voor korte of langere tijd te verblijven. Het Guesthouse beschikt over diverse faciliteiten, zoals airconditioning, zwembad en koshere keuken.