Negev woestijn

De Negev woestijn ligt in het zuiden van Negev woestijn en biedt talloze prachtige plekken in de natuur, archeologische bezienswaardigheden en springbronnen. Je kunt het gebied met terreinwagens verkennen, maar het is ook prima te doen per fiets of te voet.

Informatie over Negev woestijn

Beste foto's & tips van Negev woestijn

'526865' door Fransvdg '526865' door Fransvdg

IsraëlNegev woestijn

IsraëlNegev woestijn

In de Negev

Fransvdg

Deze foto maakte ik tijdens mijn busreis van Jeruzalem naar Eilat. Onderweg zijn we meerdere keren in de Negev woestijn gestopt. Daar zag ik toen ook dit mooie landschap. De letterlijke betekenis van Negev is 'de droge'. In de bijbel wordt het woord Negev ook gebruikt voor de richting 'zuid'. (Wiki bedankt.) Dit is een gescande dia.

'448245' door Pieter51 '448245' door Pieter51

IsraëlNegev woestijn

IsraëlNegev woestijn

Desolaat

Pieter51

Na twee dagen storm en heftige regen begon de lucht op te klaren. Het desolate woestijnlandschap nam prachtige kleuren aan naarmate de dag voortschreed. Deze foto is genomen in de buurt van de stad Arad in de Negev woestijn, niet ver van de Dode Zee. (foto graag vergroten voor betere weergave)

'438727' door Pieter51 '438727' door Pieter51

IsraëlNegev woestijn

IsraëlNegev woestijn

Taxerende steenbok

Pieter51

Het Ein Avdat National Park is gelegen in een grillige kloof midden in de Negev woestijn. Met een beetje geluk kom je steenbokken of gazellen tegen. Het zat mij mee die ochtend medio december 2013. Een aantal steenbokken was op de rand van de kloof op zoek naar voedsel. Veel groeit er niet. Deze steenbok had zijn vizier gericht op een plantje tegen de rotswand. Een misstap zou een val van een paar honderd meter kunnen betekenen. Uiteindelijk zag hij af van dit lekkere hapje.

Laat kaart zien