Dode Zee beste reistijd

Het weer in Dode Zee

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Dode Zee te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Dode Zee? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Dode Zee

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Dode Zee:


Reisadvies
Voor Dode Zee geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
2 juni Shavu’ot, 14 maart Purim, 2 oktober Yom Kippur, 16 december Chanukah.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Dode Zee

Beste foto's & tips van Dode Zee

'551689' door LSchreur '551689' door LSchreur

IsraëlDode Zee

IsraëlDode Zee

Masada: Het mooiste..

LSchreur

Als je gaat, ga dan vroeg je bed uit. De klim naar boven is zeker de moeite waard en kies dan vooral de 'Snake Path' naar boven. Je doet er ongeveer een uur over en de wandeling laat zelf wel zien waarom het pad zo heet. De 'Snake Path' is aan de oostelijke kant, dus als je iets te laat bent dan zie je zo-ie-zo de zonsopgang onderweg naar boven nog, dit is niet het geval als je de "Ramp" neemt die aan de westelijke kant van Masada bevindt. De zonsopgang is de moeite waard omdat deze over de bergen van Jordanie naar boven komt, dan Masada en dan rustig de Dode Zee ertussen verlicht, een pracht lichtspel om je dag mee te beginnen! Natuurlijk is er bovenop Masada zat te zien, loop je een rustig rondje dan ben je al gauw anderhalf uur bezig. Zeer boeiend vooral als je het gratis informatieboekje meeneemt bij de ticketoffice. Maak je niet al te druk om heel veel water mee te nemen, bovenop Masada zijn er twee waterpunten waar je gratis je flesje kan bijvullen. De laatste tip: begin je 'sochtens vroeg draag niet al te veel, alleen maar extra gewicht wat je toch snel uitdoet als je aan de wandeling/klim begint en dan moet dragen en eenmaal als de zon op is heb je het zeker niet meer nodig ;)

'524170' door silly '524170' door silly

IsraëlDode Zee

IsraëlDode Zee

Zout

silly

De Dode Zee ligt 417 meter onder de zeespiegel op het diepste punt van de aarde aan het zuideinde van het Jordaandal op de grens tussen Israël, het Westjordaanland en Jordanië. De zee is 76 km lang en 16 km breed en wordt door het Jordaans schiereiland Lisan gedeeld in een klein ondiep zuidelijk deel wat maar 4 tot 6 meter diep is en een groot noordelijk deel wat op sommige plaatsen een diepte van 430 meter kan bereiken. Vanwege het hoge zoutgehalte van 25-30% heet de zee in het hebräisch "Jam HaMelach" (Zoutzee). Door dit zoutgehalte is het leven van dieren en planten erin niet mogelijk. Het landschap rond de Dode Zee is zeer indrukwekkend. In het ondiepe zuidelijke gedeelte hebben zich zoutformaties gevormd die uit het water steken.

'505891' door JannavEek '505891' door JannavEek

IsraëlDode Zee

IsraëlDode Zee

Masada revisited*

JannavEek

Masada | Aan het eind van de middag daal ik de berg weer af, met de kabelbaan (450 meter). Onder me lopen de laatste bezoekers naar beneden via het slangenpad. Het is mijn revisit na precies dertig jaar, en twee dingen vallen op. Een: de kabelbaan en plateau met winkel is nieuw - het pad was de enige weg de berg op en er was geen winkel. Twee: waar is de Dode Zee? Ik weet toch zeker dat je vanaf de weg zo het water in kon lopen. De Dode Zee is het laagste punt op aarde, 450 meter onder zeeniveau, en het water van het zuidelijkste deel is in snel tempo aan het verdampen. Het minerale gehalte wordt steeds hoger en het waterpeil steeds lager. De Dode Zee droogt ongeveer een meter per jaar op. Ja dat is wat ik zie en turend in de verte zie ik nog wat water. Het schijnt dat Israël om waterverlies tegen te gaan een pijpleiding wil aanleggen die water van de Rode Zee naar de Dode Zee voert. De samenstelling van het water van de Rode Zee is wel anders dan dat van de Dode Zee, dus benieuwd wat dat brengen gaat

Laat kaart zien