Caesarea

In deze plaats liggen de uitgebreide opgravingen van het oude Caesarea. In de tijd van de Romeinen was Caesarea de zetel van de stadhouder, de kruisvaarders maakten de stad tot toegangspoort naar het Heilige Land. Uit beide periodes dateert een groot aantal Romeinse bouwwerken zoals het theater, een hippodroom en aquaducten.

Informatie over Caesarea

Beste foto's & tips van Caesarea

'439400' door dennisenroel '439400' door dennisenroel

IsraëlCaesarea

IsraëlCaesarea

Herodes' residentie

dennisenroel

Caesarea is een historische plaats in Israël. Onder Herodes de Grote, die tussen tussen 22 en 10 v.Chr. zijn enorme bouwwoede op de stad losliet, groeide Caesarea uit tot de tweede stad van het Joodse land. De verschillende monumenten zijn redelijk bewaard gebleven en de stad is nog altijd één van de highlights in Israël. Hier zie je de oude stadsmuur met op de voorgrond een weelderig bloeiende Aloë.

'570263' door Huff '570263' door Huff

IsraëlCaesarea

IsraëlCaesarea

Saesarea.

Huff

Caesarea is een Nationaal Park en ligt op ongeveer vijf-en-veertig kilometer ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee. De plaats Caesarea ontstond in de tijd van koning Herodes. Tegenwoordig staat Caesarea bekend als archeologische vindplaats waar je de restanten van en Romeins aquaduct, theater, hippodroom, kasteel en badhuis kunt bewonderen.

'572767' door blauwvinger '572767' door blauwvinger

IsraëlCaesarea

IsraëlCaesarea

Portcafe

blauwvinger

Deze boot lag in de haven van Caesarea. Caesarea is een dorp en een archeologisch park in Israël, gelegen in het district van Haifa. De plaats ligt ongeveer tussen Tel Aviv en Haifa in aan de Middellandse Zee. Met betrekking tot de oudheid wordt het ook wel Caesarea Maritima genoemd, om het te onderscheiden van enkele gelijknamige plaatsen. Bij Caesarea worden al tientallen jaren opgravingen gedaan en er valt veel te bezichtigen. Het is een toeristische attractie. (bron: Wikipedia)

Laat kaart zien