Kashan

Kashan is een stad op het Hoogland van Kashan, zo'n 200 kilometer ten zuiden van hoofdstad Teheran. De stad ligt in een oase en heeft een aantal prachtige trekpleisters, waaronder de Agha Bozorgmoskee, het Borujerdishuis, Tab?tab?eihuis, Abb?sihuis, Sultan Amir Ahmad-badhuis en de Bazaar van Kashan.
 

Informatie over Kashan

Beste foto's & tips van Kashan

'504843' door Bowral '504843' door Bowral

IranKashan

IranKashan

Engels oefenen

Bowral

Deze drie meiden waren op 'schoolreisje' naar de tuinen van Fin in de Iraanse plaats Kashan. Ze wilden graag hun Engels met ons, want zo vaak krijgen ze niet de kans met buitenlanders te praten. Ze vroegen ons 'het hemd van het gat' over Nederland. Ik was aangenaam verrast door de openheid van de Iraanse jeugd

'499724' door corriedewinter '499724' door corriedewinter

IranKashan

IranKashan

Gelukspaviljoen in de

corriedewinter

In de Iraanse cultuur is de tuin de aardse versie van het Paradijs. In de schaduwrijke tuin van Fin uit de 16e eeuw kom je helemaal tot rust onder de hoge bomen, in de verschillende paviljoens en langs de waterpartijen. De tuin is omringd door woestijn en toch is er genoeg water. Het is smeltwater uit de bergen dat via ondergrondse kanalen naar de tuin wordt geleid. Hier zie je een paviljoen met een diepe bron. Via kanalen met blauwe tegels komt het water overal in de tuin terecht. De paviljoens zijn prachtig gedecoreerd, maar ze hebben wel wat onderhoud nodig. De schoolmeisjes zwaaien vrolijk naar me. Ze hebben zojuist wat muntjes in het bassin gegooid. Dat zou geluk brengen.

'457448' door jeannette '457448' door jeannette

IranKashan

IranKashan

Vrolijke meiden

jeannette

In Niasar is een leuke waterval waar de mensen recreëren. Er groeien veel rozen en is bekend vanwege het rozenwater, een geliefd product bij de Iraniers. Het zit ook in zoetigheden zoals nougat.

Laat kaart zien