Tobameer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Warme gloed

Tobameer,
Indonesië


Nog een weekje en dan zal Kerstmis overal ter wereld worden gevierd. Van het verre Australië en Nieuw Zeeland waar het dan hartje zomer is en dus bloedheet. Kerstbarbeque op het strand!
Amerika, dat zo multicultureel is, dat er verschillende manieren zijn om het te vieren. De Kerstman die met zijn slee en 9 rendieren op de daken van de huizen landt, om daar de cadeau's door de schoorstenen te 'gooien'.
Finland, het land waarvan met gelooft dat daar de echte Kerstman woont. Over heel de wereld worden er brieven naar Finland verzonden, soms met alleen "Aan de Kerstman" op de envelop.
Hoe en waar het ook gevierd wordt, het is vooral een feest van warmte en gezelligheid en een kerstboom in huis. En van stress... Want ja, wordt het diner geen mislukking, zal de oven het niet begeven, oh my god... het toetje moeten we niet vergeten, zullen de kinderen zich braaf gedragen, kan die ene tante het wel vinden met die andere oom, springt de hond niet in de kerstboom, zie ik er goed uit in mijn feestkleding en... en... en... .
Relax, geniet er gewoon van! Of koop een ticket en vlucht van deze "verplichtingen" ;-)