Sumba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

´We´ekuri: plons met de locals´

Sumba,
Indonesië


Vanuit onder andere Denpasar en Ende kun je gemakkelijk naar Tambolaka op Sumba vliegen. Sumba behoort ook tot de kleine Sunda eilanden. Het is één van de armste eilanden van Indonesië. Naast het feit dat het christendom hier een belangrijke rol speelt, neemt voorouderverering nog steeds een grote plaats in, in het leven van de lokale bevolking. Dit wordt het animisme genoemd. Op Sumba zijn veel traditionele dorpen te vinden. De bevolking weeft prachtige, kleurrijke doeken die je als souvenir mee naar huis kunt nemen.

Vanuit Tambolaka raden wij je aan om een dagtrip te maken naar We´ekuri. Het is een lagune met zo´n aantrekkelijke, felle, blauwe kleur dat je ogen er pijn van doen. We hebben nog nooit zo´n mooi meer gezien. Het grenst aan de oceaan. Er is een duikplank van hout om vanaf te springen en bij laagtij kun je op een handdoek op het strand relaxen. Normaal gesproken is er geen toerist te zien, maar wij sloten aan bij een vriendin die met een groep Nederlanders hun sponsorkinderen op Sumba kwamen bezoeken. Vandaar de mensenmassa op de achtergrond. Hoefden we deze keer zelf geen reisleider te spelen, dat was erg genieten! Hier zie je een ´local´ die een verfrissende duik neemt!

Tip: Binnenlandse vluchten van verschillende Indonesische eilanden naar Sumba zijn spotgoedkoop. Neem de tijd om het unieke binnenland en de prachtige kust te ontdekken.