Sumba

Sumba (of Soemba) is een bergachtig en droog eiland in Sumba, behorend tot de Kleine Soenda-eilanden. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 11.052 vierkante kilometer. Het ligt in de Indische Oceaan, met Java in het oosten en Flores in het zuiden. Sumba ligt op ongeveer 400 kilometer verwijderd van het populaire eiland Bali. Qua cultuur is Sumba een bijzonder rijk eiland. Het is één van de laatste plekken op aarde waar je nog kennis kunt maken met het animisme.

 

 

Informatie over Sumba

Beste foto's & tips van Sumba

'446323' door Expeditieteam-Sumba '446323' door Expeditieteam-Sumba

IndonesiëSumba

IndonesiëSumba

Traditionele huizen o

Expeditieteam-Sumba

Een traditioneel dorp op het eiland Sumba. De inwoners van Sumba behoren tot de miljarden mensen op deze wereld die niet beschikken over toegang tot (schone) energie. Ze koken op hout, licht komt van olielampjes of petroleum en als ze al elektriciteit hebben, komt die stroom vaak van generatoren die draaien op dure diesel.

'544380' door elja75 '544380' door elja75

IndonesiëSumba

IndonesiëSumba

Ontmoeting met een...

elja75

Deze vrouw heeft indruk op me gemaakt. Ik vind haar gezicht prachtig, het verteld het verhaal van hard werken, armoede en toch positiviteit en humor. Ze heeft een zwart geworden veiligheidsspeld als oorbel en haar ogen schitteren.

'452999' door hayhaenen '452999' door hayhaenen

IndonesiëSumba

IndonesiëSumba

Trotse strijder

hayhaenen

Het Indonesische eiland Sumba heeft nog veel oude tradities en rituelen, met het Pasola festival als absoluut hoogtepunt. Hierbij bestrijden de inwoners van twee verschillende kampongs elkaar te paard op een groot veld, omringd door duizenden toeschouwers. Voorafgaand hieraan poseerde deze strijder met zijn prachtig gedecoreerd paard trots voor mijn lens, natuurlijk met zijn onafscheidelijke sigaret.

Laat kaart zien