Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tangkahan, verborgen paradijs in de jungle!

Sumatra,
Indonesië


Veel mensen gaan op Sumatra naar Bukit Lawang in de hoop de prachtige Orang Oetans daar in het wild te kunnen zien. Slechts een enkeling waagt zich daarna aan de bumpy ride die je kunt maken naar Tangkahan, een klein dorpje dat gelegen is aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Toegegeven, het moet je ding zijn om je ledematen alle kanten op te zien stuiteren in een 4WD die er zo'n dikke 3 uur over kan doen om over de met gaten bezaaide weg te komen. Maar het is een rit door een geweldig landschap dat hoog boven je en laag onder je voorbij glijdt. Zoveel bijzonder mooi groen en pietepeuterige dorpjes dat je mond er van open gaat hangen. Dit kan natuurlijk ook van de wagenziekte komen ;-)

Na uren stuiteren is de beloning groot en de aanwezigheid van andere toeristen zeer klein. Tangkahan is nog steeds een zo goed als onontdekte groene parel in het jungleparadijs. Na het inschrijven in het Visitors Centre, dat die naam eigenlijk niet mag hebben, daal je af naar de zachtstromende rivier waar je je laat overzetten d.m.v. [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/sumatra/reisreporter/fotos/367976.html" target="_blank"]het lokale voetveer[/url] dat drijft op olievaten en wat door de jongens daar over en weer wordt getrokken.

Er zijn meerdere lodges waar je kunt verblijven. Na het nodige klim- en klauterwerk kwamen wij aan bij onze [url="http://www.sumatra-indonesia.com/junglelodge.htm" target="_blank"]Jungle Lodge[/url]. Ver weg van de bewoonde wereld, geen licht en elektriciteit na 22:00 uur, stikkedonker en alleen met de geluiden uit de jungle. Genieten was het met een hoofdletter G!

Is de plek alleen al erg mooi, een ander hoogtepunt waren de [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/sumatra/reisreporter/fotos/334479.html#comments" target="_blank"]olifanten[/url]. Het is een kleine groep waarbij je ook een rit door de natuur kunt maken op de rug van deze dieren. Dit hebben wij niet gedaan, simpelweg omdat ik er geen voorstander van ben om op een olifant te zitten die een zadel moet dragen. Een zadel doet een olifant namelijk pijn. Daarentegen is het wel geweldig om ze te wassen en scrubben met een halve kokosnoot. Ze genieten in de rivier, drentelen om je heen en ik was temidden van die grote jongens intens gelukkig. Vorig jaar waren er ook twee kleintjes bij, deze komen nieuwsgierig met hun slurf aan je plukken!

[b]Ontdek deze groene jungleparel, het is een stukje paradijs dat je niet wilt missen als je op Sumatra bent![/b]