Lombok en Gili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fijne en mooie plekjes net buiten Senggigi

Lombok en Gili,
Indonesië


[url="http://mapslombok.com/images/maps/senggigi.gif" target="_blank"]Senggigi[/url] is van oudsher de eerste vakantieplaats van Lombok. Het is een klein stadje en alle voorzieningen zijn voorhanden, maar het is de laatste jaren steeds minder druk geworden doordat de meeste mensen direct doorreizen naar de Gili eilanden in het noordoosten. Toch, of misschien wel juist daardoor, is Senggigi zeker nog de moeite van een bezoekje waard. Het strand is mooi en op sommige plekken nagenoeg verlaten, de hotels zijn prima en voor een goede prijs te boeken en je kunt er heerlijk eten. Hieronder zal ik een paar tips geven om op een heerlijke manier in Senggigi te verblijven buiten het “drukke” gedeelte.

[b]Hotel[/b]: net voordat je de heuvel over rijdt en het daadwerkelijke stadje binnenkomt heb je een paar kleinschalige hotels waar je heerlijk rustig aan het strand kunt verblijven. [url="http://www.lombok-travelnews.com/budget-hotels/lombok-budget-hotel-batubolong-cottages.htm" target="_blank"]Batu Bolong Cottages [/url](bestaat uit 2 gedeeltes, door de weg gescheiden) is erg leuk gelegen in een mooi aangelegde tuin, schoon en niet duur (vanaf EUR 17,50 - ontbijt inbegrepen). [url="http://www.zoover.nl/indonesie/lombok/senggigi/batu-bolong-cottages/hotel/fotos" target="_blank"]Het gedeelte aan het strand[/url] heeft een prachtig zwembad. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar het centrum.

[b]Activiteiten[/b]: in Senggigi kun je bij verschillende boekingskantoortjes leuke trips naar prachtige plekken op Lombok boeken. Bijvoorbeeld naar het prachtige gebied [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/lombok_en_de_gili_eilanden/reisreporter/tip/14965/tetebatu_tabak_productie_en_prachtige_wandelingen_op_midden_lombok.html" target="_blank"]Tetebatu[/url], waar je mooie wandelingen door de rijstvelden en langs tabaksplantages kun maken, maar ook een beklimming naar de vulkaan is mogelijk. Je kunt uiteraard met de lokale bus reizen, altijd leuk natuurlijk, maar als je met een groepje bent is het ook een aanrader om een taxi te huren (en als je goed afdingt is dit spotgoedkoop) en met de chauffeur af te spreken welke plekken je wilt bezoeken. Verder is het leuk om zelf een wandeling in en rondom Senggigi te maken, bijvoorbeeld naar de pier of naar de Batu Bolong tempel.

[b]Eten[/b]: heerlijk en supergezellig eten kun je vlak bij het hotel bij Water Sport restaurant. Dit is aan het strand gelegen en wordt gerund door de aardige Indonesische Mimi en haar man. Een geweldige plek om van de [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/indonesie/lombok_en_de_gili_eilanden/reisreporter/fotos/296519.html" target="_blank"]zonsondergang[/url] te genieten!

Vlakbij het hotel, net voor de heuvel, worden ’s avonds stalletjes opgesteld waar je heerlijke snacks kunt krijgen (gebakken banaan bijvoorbeeld, hmmm!)

Ook kun je superlekker eten onder de blauwe tent in het centrum. Deze tent wordt elke dag opgebouwd vlakbij de brug. Je kunt hier o.a. verse vis eten, gezeten op een plastic kruk aan een klaptafeltje. Geweldig!