Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madurodam op z'n Indonesisch

Jakarta,
Indonesië


Taman Mini Indonesia. Ook de Indonesiërs hebben een pretpark waar je in een notendop een indruk krijgt van het land. In tegenstelling tot het Nederlandse Madurodam doen ze niet aan miniatuurversies, maar hebben ze op ware grootte een soort minidorpen gecreëerd. Per provincie zie je zo een aantal panden in traditionele bouwstijl. Tevens kun je per paviljoen wat leren over de betreffende provincie, en zijn er dikwijls dans- en zangvoorstellingen (waarbij het volume overigens oorverdovend hard staat, dus je bent gewaarschuwd). Het complex is aan de zuidrand van Jakarta gelegen en je kunt je er gewoon met een taxi heen laten brengen (reken ongeveer een half uur buiten de spitstijden). Je betaalt dan ook voor de tolwegen, maar dat geeft niet want de entreeprijs is lachwekkend laag. En met je kaartje krijg je niet alleen toegang tot het paviljoenencomplex, maar ook tot een museum en een vogeldierentuin (dit tegen een geringe meerprijs).
Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van Taman Mini Indonesia is de kabelbaan, waarmee je over een kunstmatig meer 'vliegt' waarin op schaal de Indonesische archipel is nagemaakt. Hou dus je reisgids met daarin de landkaart op schoot, dan kun je de verschillende eilanden herkennen!
Verwacht in dit complex geen medetoeristen, want die zullen er niet of nauwelijks zijn. En dus zul je uitgebreid worden aangestaard en wil menig persoon met je op de foto - hetgeen natuurlijk alleen maar een extra dimensie aan het tripje geeft.
Een leuke excursie voor wie tijd over heeft in Jakarta, of gewoon eens wat anders wil!