Jakarta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tanjung priok, kota tua en Manga dua ITC mall

Jakarta,
Indonesië


Indonesië, de gordel van smaragd ... helemaal waar maar .... aangekomen in Jakarta krijg je niet direct die indruk. Daarvoor zul Jakarta moeten “ontvluchten”. Echter wat je toch zou moeten zien en meemaken zijn Tanjung Priok, Kota tua en mall Manga dua.
Zoals we vroeger op school geleerd hebben was Indonesië een oude Nederlandse kolonie. Tanjung Priok en Kota tua herinneren ons daar nog het meest aan. Tanjung Priok is de haven van Jakarta waar vroeger de boten aankwamen vanuit o.a. Nederland. Tegenwoordig liggen hier oude vissersboten die dagelijks gebruikt worden door de vissers. Ook de aanleg van “grachten” die ooit bedacht zijn door de Nederlanders zijn herkenbaar. Al met al is deze historische plek een bezoekje zeker waard. Dat geldt ook voor Kota tua, letterlijk vertaald, oude stad. Hier bevinden zich een aantal musea welke vroeger door de Nederlanders gebruikt werd als kantoorpand. Één van de oude panden heeft nog steeds het opschrift “gouverneurs kantoor”.
Direct grenzend aan deze bezienswaardigheden is het Manga dua district met zijn beroemde Manga Dua ITC mall. Een grote overdekte “markt” zou je het kunnen noemen van 7 etages hoog, groot genoeg om te kunnen verdwalen. Zeker een bezoekje waard. De drukte en het aanbod van “marktwaar” is overweldigend van speelgoed tot tassen, van kleding tot horloges, van eten tot .... noem het maar op en het is er te vinden, allemaal tegen lage prijzen. Al met al de moeite van een bezoekje waard en de indruk die je er opdoet is onvergetelijk.

Uiteraard heeft Indonesie veel te bieden en kom je niet naar Indonesie om er alleen voordelig te winkelen maar wil je een keer af van de “standaard” bezichtigingen die op elk reisprogramma staan (welke uiteraard zeer zeker de moeite waard zijn) neem dan eens een kijkje bij bovenstaande bezienswaardigheden.

Al met al kan ik iedereen Jakarta aanbevelen voor een dag of twee, hooguit drie voor de indrukken die je er opdoet en daarna snel de stad uit om te genieten van de “de gordel van smaragd” die iedereen eigenlijk minimaal één keer in zijn leven zou moeten zien.

De mensen heeten je daar in ieder geval allemaal van harte welkom met hun vriendelijke lach !