Borobudur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Borobudur ontdekken bij zonsopgang, enkele tips...

Borobudur,
Indonesië


De zon zien opkomen boven Borodur in Java was absoluut één van onze topervaringen tijdens onze trip. De tempel, omgeven door ochtendnevel en jungle, met de rokende, actieve Merapi vulkaan aan de horizon is een zicht om nooit meer te vergeten!

Wil je zelf Borobudur bezoeken? Hier enkele tips:

- Om de zonsopgang te aanschouwen, moet je normaal gezien een duurder ticket kopen via een aangrenzend hotel. Dan ga je binnen om 4u30. Dat wil dus zeggen dat je er om 3u30/4u uit moet! Niet ideaal met kinderen, en we hebben zelf ook wel graag onze slaap ;-). Bij ons was de zonsopgang echter om 5u41 en met een gewoon ticket mag je binnen om 6u. We gingen dus voor deze optie, renden snel naar de tempel en konden nog een deel van de zonsopgang meepikken. Meer slaap, minder vervelende kinderen en partner ;-) en minder geld kwijt! Bovendien is dit een heel rustig uur om de tempel te bezoeken. De mensen van de sunrise tour vertrekken vrij snel weer en de volgende grote groepen komen pas later.

- De meeste mensen bezoeken Borobudur vanuit Yogyakarta, op ongeveer een uur rijden. Wij hebben echter 3 dagen gelogeerd in een guesthouse op wandelafstand van de tempel. Heerlijk! Meer slaap, minder gehaast en de kans om ook de prachtige omgeving en dorpen van Borobudur te bezoeken. Zeker een aanrader!