Bali reviews

8
Indonesië Bali
Evert was hier 15 mrt 2018
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Bali
Eri was hier 15 mrt 2018
Bali, Melaya, Crematie-ceremonie Uitgenodigd worden voor een ceremonie in Bali is al een eer. Uitgenodigd worden voor een crematie voelt alsof je de koninklijke familie bent. Werkelijk door iedereen met een glimlach ontvangen, door de familie helemaal vooraan gezet, en met alle egards behandeld. Niets onwennig, bij de hand genomen en veel uitleg gegeven over de hele ceremonie.Een heel intieme ervaring, zo dichtbij mogen komen, absoluut een fantastische herinnering.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Zuid-Bali is te-toerisctisch
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Moniek was hier 15 mrt 2018
Bali is een prachtig eiland, maar helaas wel erg toeristisch wat ik persoonlijk toch jammer vind aan bestemmingen. Maar ondanks dat kan je er heerlijk ontspannen en genieten van de cultuur en het prachtige strand. Daarnaast hebben ze ook prachtige rijstvelden in het binnenland wat je zeker ook gezien moet hebben. Vergeet niet dat Bali meer is dan alleen strand en huur een brommertje om ook de binnenlanden te ontdekken. Zo kan je ook op Bali dorpjes, rijstvelden en marktjes vinden waar je als enige toerist bent. Zo maak je zelfs een van de meest toeristische eilanden toch weer bijzonder.
Regio
  • Heerlijk relax eiland
  • Mooie cultuur
  • Prachtige hotels en heerlijke stranden
  • Leuk om met een brommertje rond te reizen
  • Toeristisch
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Natascha was hier 15 mrt 2018
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Jane was hier 15 mrt 2018
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
kruytflo was hier 01 mei 2015
Bali is een prachtig vredig en vriendelijk eiland. Het toeristisch gehalte is erg hoog maar in de maand mei toen wij er waren zeker niet hinderlijk. Er zijn verschillende hoogte punten zoals het culturele dorpje Ubud, een diversiteit aan tempels. prachtige natuur met watervallen en een tropisch woud, de rijst velden van Batukaru en Jatiluwih, de stranden en prachtige snorkel plekjes. Voor ieder wat wils. Bali een heerlijk einland.
Regio
  • Vriendelijk
  • Grote verscheidenheid aan activiteiten
  • Gastvrij
  • Dolfijnen jacht bij Lovinia
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Indonesië Bali
Bali Indonesië wat ben je mooi! Net een weekje terug van Bali en nog amper bekomen van de jetlag denk ik terug aan deze fijne bestemming. Met 2 regenpakken,2reistassen vol en in me achterhoofd een vulkaan die op uitbarsten staat en totaal niet wetende wat we nu echt kunnen verwachten beginnen ik en mijn vriend onze reis naar Bali.Vanaf dag 1 hebben we stralend weer en laten ons door de locale bevolking de meest mooi plekjes zien,vanuit Sanur waar we op dat moment verblijven en bijna geen toerist te vinden is.We vragen aan een local of het mogelijk is ons naar tempelcomplex Purah Besakih kan brengen aan de rand van de actieve heilige vulkaan Gunang Agung,want we hadden gehoort op het nieuws dat het erg gevaarlijk kon zijn en absoluut niet in de buurt mocht komen.Tuurlijk kon dit wel,alleen als je het nieuws mag geloven kan je beter wegblijven uit Bali.Na een tijdje te hebben gereden doemt hij dan ineens op mooier hadden we hem niet kunnen wensen,vanaf het inmens grote Purah Besakih tempelcomplex waar we op dat moment de enige 2 toeristen zijn en ook nog een heilige ceremonie meekrijgen die dan bezig is onze tempelklim kan beginnen trede voor trede komen wij boven op het hoogste puntje vd tempel en kunnen we de Gunung Agung goed in ons opnemen,wat een hemels uitzicht heb je hier!En denk dan bij mezelf volgende keer als ik terugkom zal ik jouw beklimmen.
Regio
  • Vriendelijkheid bevolking
  • De wegen zijn smal en gevaarlijk
Review geplaatst op 2018-03-09
8
Indonesië Bali
kruytflo was hier 01 mei 2015
Bali is een prachtig eiland. Heel erg vriendelijk. Wij zijn vanaf Denpasar eerst richting Ubud gegaan, een vriendelijk dorpje met uitstekende restaurantjes. Hier hebben we genoten van de vuurdans. In Ubud heb je ook het Monkey forrest wat natuurlijk een bezoekje waard is zolang je geen losse spullen meeneemt want die kunnen gepikt worden. Na Ubud zijn we eerst naar de rijst velden van Batukaru gegaan. Een prachtige omgeving zeker rond Bali Eco stay. We hebben daar heerlijk gewandeld en genoten van de natuur. Een aanrader voor een ieder die van rust en natuur houdt. De Jathiwuli rijstterassen die op de Unesco werelderfgoed lijst staan zijn ook mooi maar erg toeristisch. Er kan door de rijstvelden een langere of kortere wandeling gemaakt worden. Zeker doen. Op Bali zijn vele tempels die zeker een bezoek waard zijn. Denk aan; Aman Ayun tempel, de Ulu Watu tempel, Pura Ulun Danu Bratan en nog veel meer. Onze reis is afgesloten met een bezoek aan Lovina. Hier kan je een excursie boeken naar de dolfijnen. Niet doen. Het is meer een jacht op de arme beesten. We hebben ze gezien maar eigenlijk schaamde we ons voor de manier waarop en dat we daar aan meegewerkt hadden door te boeken. De bootjes jagen letterlijk achter de dolfijnen aan zodra ze gespot zijn. Ze laten zich dan ook slecht waardoor de jacht alleen maar groter wordt.
Regio
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie natuur
  • Uitstekende restaurants
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Indonesië Bali
karinm was hier 01 jul 2016
Bali kun je wel als het meest toeristische eiland van Indonesie bestempelen. Toch zijn er nog authentieke plekjes te vinden. Als je wat meer rust zoekt, blijf dan vooral niet in Kuta of Sanur hangen, maar reis bijvoorbeeld naar het noorden. In (de buurt van) Lovina zijn nog rustige plekken te vinden; je kunt er bijvoorbeeld in de heuvels of aan het strand een huis huren. Ook meer naar het noord-westen zijn veel mooie en nog redelijk authentieke plekken te vinden, bijvoorbeeld rondom de prachtige duikstek Menjangan. Heuvelopwaarts vanaf Lovina zijn meerdere dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Het is leuk om hier een ceremonie mee te maken; Balinezen weten overal wel een feestje van te maken en hebben vaak een aanleiding voor zo'n ceremonie. Vraag bij je hotel of zij weten van een ceremonie in de buurt en regel een brommertaxi die je vervoert.
Regio
  • Tropische bestemming
  • Prima duikmogelijkheden
  • Rustiger in het noorden/noord-westen
  • Toeristisch in het zuiden
Review geplaatst op 2017-10-16
7
Indonesië Bali
Renske was hier 01 sep 2017
Super bestemming om voor het eerst alleen te reizen, maar wel heel erg toeristisch. Voor het authentieke Indonesië moet je niet naar Bali of in ieder geval moet je daarvoor op Bali heel ver zoeken. Doordat er veel toeristen komen zijn er wel veel faciliteiten en kan je er heerlijk eten.
Regio
  • vriendelijke mensen, makkelijk, afwisselend
  • heel toeristisch
Review geplaatst op 2017-10-13
8
Indonesië Bali
MHamelink was hier 01 jun 2017
Wij hebben Bali als een erg fijne bestemming ervaren. De bevolking van Bali is ontzettend vriendelijk, wat een lieve mensen! Er zijn nog genoeg plekjes te vinden waar het niet toeristisch is en je het "echte" Bali nog kan ontdekken! Wat een prachtige natuur. Zeker een aanrader!
Regio
  • mooie natuur
  • vriendelijke bevolking
  • lekker eten
  • het zuiden is te toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-20
9
Indonesië Bali
firejelle was hier 01 sep 2016
Voor mij is dit het ultieme paradijs op aarde. Ik heb het geluk gehad dat ik Bali al 2 keer heb mogen bezoeken, en in September zal ik voor de derde keer gaan. Dit eiland is voor mij de plek waar ik tot rust kom, ondanks de soms chaotische en drukke plekken. De aardige mensen in combinatie met de relaxte sfeer en warme temperaturen maken dit een paradijs op aarde.
Regio
  • het weer
  • natuur
  • relaxte sfeer
  • prachtige stranden
  • prachtige rijstvelden
  • Soms de drukte
  • Corrupte agenten
Review geplaatst op 2017-08-18
7
Indonesië Bali
TLouwe was hier 01 okt 2015
Bali is de toeristische trekpleister van Indonesie en wordt overladen met Australiers, die hier - net als Europeanen de Franse Cote d'Azur ' s zomers verpletteren onder hun aanwezigheid - genieten van een zonnige time-out. Hoewel men wel weet dat het redelijk ongerepte Noorden van Bali onontdekte culturele parels te bieden heeft, zijn de zuidelijke kustplaatsjes bij uitstek immens populair. Mijn vriend en ik reisden echter af naar het relatief onbekende herbergzame gebied rondom de Gunung Batur. Avontuurlijke hikers wagen zich aan een wandeling naar de top van deze slapende vulkaan, maar weinig mensen weten dat het vulkanische landschap ook enkele hotsprings huist, die een bezoek meer dan waard zijn. Nabij het meer Danau Bratan bezochten we een paradijselijke hotspring zonder enige toeristische opsmuk met een adembenemend uitzicht op het meer. Als kers op de taart op de achtergrond de rokerige vulkaan. Nabij de natuurlijke spa troffen we dit oude Indonesische vrouwtje - twee turfjes hoog en haar gezicht getekend door de zon - dat haar geluksarmbandjes aan het handjevol aanwezige bezoekers probeerde te verkopen. Met haar aanwezigheid was zij de enige toeristische noot in de wijde omgeving. Ze liet zich met een bescheiden glimlach door mij fotograferen. Uiteraard ben ik daarna niet zonder een geluksarmbandje vertrokken!
Regio
  • Buiten de gebaande paden
  • Culturele ontdekkingen
  • Adembenemende natuur
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Kouder klimaat
Review geplaatst op 2017-06-05
8
Indonesië Bali
maika was hier 01 feb 2017
Als je naar Ubud gaat dan moét je eigenlijk een dansvoorstelling gaan bekijken. Elke avond zijn er diverse dansen op verschillende plekken in en rond het dorp. Haal bij de Tourist info een folder met het programma voor die week en ga overdag op je gemak even langs de verschillende locaties om te kijken waar je 's avonds neer wil strijken. Het Water Palace heeft een spectaculaire setting (tip: anti-mug!) en ook het bij Pura Dalem en het paleis kun je terecht. Kaartjes koop je op straat (schiet gewoon even een willekeurige verkoper aan) of bij de entree van de locatie en de prijs verschilt tussen 70k en 100k per persoon (prijs staat op de tickets). Wij kozen vanwege de vele regen toen we er waren voor de voorstelling in de City hal - want overdekt. Maar goed ook, want al snel barstte er buiten een bui van mythische proporties los die wedijverde met het geweld van de gamelans.
Regio
  • Cultuur
  • Veel variatie in eten
  • Monkey forest
  • Centraal gelegen, perfect voor uitstapjes
  • Veel toeristen in het hoogseizoen
  • De hoofdwegen staan altijd vast
  • Snel aan het verwesteren
Review geplaatst op 2017-03-16
8
Indonesië Bali
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Ga je een paar weken naar Bali dan zal je vast genieten van dit prachtige eiland met zijn mooie rijstterrassen , prachtige natuur, geweldige stranden en mooie dorpjes. Ga niet 2 weken in Kuta zitten, maar verdeel je vakantie over het noorden, oosten en zuiden van het eiland, Het is er geweldig mooi en overal anders. Ga je naar Java en Bali, geniet dan eerst van een weekje Bali en laat je daarna verrassen op Java. Java is zo’n geweldig mooi eiland en je zult echt genieten van de Indonesische cultuur. Ik weet dat bijna alle reizen eerst naar Java en daarna naar Bali gaan, maar ik vraag me nog steeds af, waarom. Kom je van Java, ga dan niet direct naar Kuta, want het verschil is zo ontzettend groot…. Ga je op eigen gelegenheid, probeer het dan andersom, dus eerst Bali en dan Java.
Regio
  • prachtig eiland
  • genieten van de cultuur
  • prachtige stranden en natuur
  • Kuta
Review geplaatst op 2017-03-03
8
Indonesië Bali
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Ofschoon de meningen verdeeld zijn is het toch de moeite waard om naar de Monkey Forest te gaan in Ubud. Maar neem geen etenswaren mee naar binnen !! Of ze het zien of ruiken, zogauw je binnen bent zitten de apen boven op je hoofd, je schouder en zitten ze zelfs te graaien in je zakken. Ze stoppen echt pas,als ze alles onderzocht hebben ! Mijn ervaring is , neem geen tassen mee naar binnen en zeker geen etenswaren. Je hebt er dan geen last van en je kunt er prachtige foto’s maken en niet alleen van de apen ,maar ook van de Pura Dalem Agung Tegal Tempel die ook in het apenbos staat. Al die verhalen van brillen, tassen en andere kledingstukken die je kwijt bent als je het bos in gaat heb ik zelf niet gezien, maar ga aub niet met bananen naar binnen want ze weten precies waar dat je ze verstopt hebt !! Het apenbos is dagelijks geopend tussen 8 uur am en 6 uur pm. Voor meer informatie; www.monkeyforestubud.com
Regio
  • leuk om een keertje te zien
  • leuk voor kinderen
  • mooie natuur
  • mooie tempel
  • apen zijn brutaal
Review geplaatst op 2017-02-27
7
Indonesië Bali
edwinaverdingh was hier 01 apr 2013
Bali, mooi maar te toeristisch voor ons. Lekker en goedkoop eten, logies van zeer goedkoop tot duur, maar voor ons was het aanbod aan goedkope, mooie en propere logies voldoende. Mooie tempels en sfeervolle landschappen. Auto gehuurd en hebben het hele eiland ook de minder toeristische westkust gedaan.
Regio
  • goedkoop
  • lekker eten
  • mooie bezienswaardigheden
  • massatoerisme
  • te opdringerig in toeristische steden
Review geplaatst op 2017-02-15
9
Indonesië Bali
"Fietsen op Bali... met kinderen van 10 en 12 jaar oud, ben je betoeterd"? dat is wat we van meerdere mensen te horen kregen. Maar tpoen we vertelden dat we er al eerder waren geweest met de jongens, toen ze 3 en 5 waren en achterop mee gereist waren, werd het echt stil. Bali is zonder meer, zeker inde jaren na onze reizen, toeristischer geworden. Maar toen al concenteerde het toerisme zich inde Zuid West hoek. We reden Kuta uit en het leek net alsof we ineens heel ergens anders waren. Blijkbaar zijnde bekende steden, zoals Kuta, Ubud en Sanur veilige thuishavens voor het massatoerisme welke men niet of nauwelijks verlaat. En als je dan op de fiets het eiland doorkruist, met de lokale bevolking praat en er vaak ongevraagd wordt uitgenodigd, dan pas besef niet alleen hhoe mooi het er is, maar ook hoe gastvrij en hoe men in harmonie met elkaar en de natuur kan leven. En dat je heel wat meer dan 1500 karakters nodig hebt om dat te beschrijven. Het noorden is totaal anders maar geweldig om te snorkelen, het binnenland is om te genieten van natuur en rijstvelden en de twee vulkanen moet je bij ochtendgloren beklimmen...
Regio
  • Prachtige natuur
  • gastvrije bevolking
  • goede wegen om te fietsen
  • mooie accomodaties in alle prijsklasses
  • Erg druk in bepaalde steden
  • Kuta e.o. zijn niet Balinees
Review geplaatst op 2017-01-13
8
Indonesië Bali
Fantastische rondreis gemaakt op Bali. Er zijn zoveel verschillende dingen te zien, van het hele toeristische kuta naar het mooie en rustige singaraja. Prachtige tempels bezocht, heel veel rijstvelden en koffie plantages, maar ook prachtige stranden en zelfs een vulkaan beklommen. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en behulpzaam en is alles in verhouding tot Nederland erg goedkoop!
Regio
  • Aardige mensen
  • Goedkoop
  • Veel bezienswaardigheden
  • Heerlijk weer
  • Muggen
Review geplaatst op 2016-11-23
8
Indonesië Bali
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2016-11-06