Bali reviews

Schrijf als eerste een review!
8
Indonesië Bali
Evert was hier 15 mrt 2018
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Bali
Eri was hier 15 mrt 2018
Bali, Melaya, Crematie-ceremonie Uitgenodigd worden voor een ceremonie in Bali is al een eer. Uitgenodigd worden voor een crematie voelt alsof je de koninklijke familie bent. Werkelijk door iedereen met een glimlach ontvangen, door de familie helemaal vooraan gezet, en met alle egards behandeld. Niets onwennig, bij de hand genomen en veel uitleg gegeven over de hele ceremonie.Een heel intieme ervaring, zo dichtbij mogen komen, absoluut een fantastische herinnering.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Zuid-Bali is te-toerisctisch
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Moniek was hier 15 mrt 2018
Bali is een prachtig eiland, maar helaas wel erg toeristisch wat ik persoonlijk toch jammer vind aan bestemmingen. Maar ondanks dat kan je er heerlijk ontspannen en genieten van de cultuur en het prachtige strand. Daarnaast hebben ze ook prachtige rijstvelden in het binnenland wat je zeker ook gezien moet hebben. Vergeet niet dat Bali meer is dan alleen strand en huur een brommertje om ook de binnenlanden te ontdekken. Zo kan je ook op Bali dorpjes, rijstvelden en marktjes vinden waar je als enige toerist bent. Zo maak je zelfs een van de meest toeristische eilanden toch weer bijzonder.
Regio
  • Heerlijk relax eiland
  • Mooie cultuur
  • Prachtige hotels en heerlijke stranden
  • Leuk om met een brommertje rond te reizen
  • Toeristisch
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Natascha was hier 15 mrt 2018
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Jane was hier 15 mrt 2018
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Indonesië Bali
Bali Indonesië wat ben je mooi! Net een weekje terug van Bali en nog amper bekomen van de jetlag denk ik terug aan deze fijne bestemming. Met 2 regenpakken,2reistassen vol en in me achterhoofd een vulkaan die op uitbarsten staat en totaal niet wetende wat we nu echt kunnen verwachten beginnen ik en mijn vriend onze reis naar Bali.Vanaf dag 1 hebben we stralend weer en laten ons door de locale bevolking de meest mooi plekjes zien,vanuit Sanur waar we op dat moment verblijven en bijna geen toerist te vinden is.We vragen aan een local of het mogelijk is ons naar tempelcomplex Purah Besakih kan brengen aan de rand van de actieve heilige vulkaan Gunang Agung,want we hadden gehoort op het nieuws dat het erg gevaarlijk kon zijn en absoluut niet in de buurt mocht komen.Tuurlijk kon dit wel,alleen als je het nieuws mag geloven kan je beter wegblijven uit Bali.Na een tijdje te hebben gereden doemt hij dan ineens op mooier hadden we hem niet kunnen wensen,vanaf het inmens grote Purah Besakih tempelcomplex waar we op dat moment de enige 2 toeristen zijn en ook nog een heilige ceremonie meekrijgen die dan bezig is onze tempelklim kan beginnen trede voor trede komen wij boven op het hoogste puntje vd tempel en kunnen we de Gunung Agung goed in ons opnemen,wat een hemels uitzicht heb je hier!En denk dan bij mezelf volgende keer als ik terugkom zal ik jouw beklimmen.
Regio
  • Vriendelijkheid bevolking
  • De wegen zijn smal en gevaarlijk
Review geplaatst op 2018-03-09
7
Indonesië Bali
Renske was hier 01 sep 2017
Super bestemming om voor het eerst alleen te reizen, maar wel heel erg toeristisch. Voor het authentieke Indonesië moet je niet naar Bali of in ieder geval moet je daarvoor op Bali heel ver zoeken. Doordat er veel toeristen komen zijn er wel veel faciliteiten en kan je er heerlijk eten.
Regio
  • vriendelijke mensen, makkelijk, afwisselend
  • heel toeristisch
Review geplaatst op 2017-10-13
8
Indonesië Bali
MHamelink was hier 01 jun 2017
Wij hebben Bali als een erg fijne bestemming ervaren. De bevolking van Bali is ontzettend vriendelijk, wat een lieve mensen! Er zijn nog genoeg plekjes te vinden waar het niet toeristisch is en je het "echte" Bali nog kan ontdekken! Wat een prachtige natuur. Zeker een aanrader!
Regio
  • mooie natuur
  • vriendelijke bevolking
  • lekker eten
  • het zuiden is te toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-20
8
Indonesië Bali
maika was hier 01 feb 2017
Als je naar Ubud gaat dan moét je eigenlijk een dansvoorstelling gaan bekijken. Elke avond zijn er diverse dansen op verschillende plekken in en rond het dorp. Haal bij de Tourist info een folder met het programma voor die week en ga overdag op je gemak even langs de verschillende locaties om te kijken waar je 's avonds neer wil strijken. Het Water Palace heeft een spectaculaire setting (tip: anti-mug!) en ook het bij Pura Dalem en het paleis kun je terecht. Kaartjes koop je op straat (schiet gewoon even een willekeurige verkoper aan) of bij de entree van de locatie en de prijs verschilt tussen 70k en 100k per persoon (prijs staat op de tickets). Wij kozen vanwege de vele regen toen we er waren voor de voorstelling in de City hal - want overdekt. Maar goed ook, want al snel barstte er buiten een bui van mythische proporties los die wedijverde met het geweld van de gamelans.
Regio
  • Cultuur
  • Veel variatie in eten
  • Monkey forest
  • Centraal gelegen, perfect voor uitstapjes
  • Veel toeristen in het hoogseizoen
  • De hoofdwegen staan altijd vast
  • Snel aan het verwesteren
Review geplaatst op 2017-03-16
8
Indonesië Bali
evivos was hier 01 sep 2016
Afgelopen september ben ik voor het eerst (alleen) naar Azië geweest. Omdat ik alleen ging, koos ik voor Bali, Indonesië. Dit leek mij exotisch, maar toch nog een beetje begaand. Hier heb ik zeker geen spijt van gehad! Het was een overweldigende ervaring; Bali was een bom aan nieuwe geuren, kleuren, smaken en uitzichten. Ik heb het meest genoten van de prachtige en diverse kusten van Bali en omringende eilanden (Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida) en de bijzondere tempels die op Bali te vinden waren. Niet alleen waren de tempels op zich indrukwekkend, vaak waren de locaties van de tempels minstens zo bijzonder. Met name de tempel van Uluwatu heeft grote indruk op mij gemaakt; de tempel is gebouwd op enorme kliffen. Ik kon geen genoeg krijgen van het uitzicht. Sommige locaties, zoals ook de Uluwatu tempel, waren wel een erg toeristisch, maar dat kon voor mij de pret niet drukken. Ik wil zeker nog eens terug naar Indonesië, ik ben benieuwd wat de andere eilanden van Indonesië te bieden hebben.
Regio
  • natuurschoon
  • cultuur
  • mooie kusten
  • architectuur
  • oppassen met eten
  • muggen
  • sommige locaties erg toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-02
9
Indonesië Bali
firejelle was hier 01 sep 2016
Voor mij is dit het ultieme paradijs op aarde. Ik heb het geluk gehad dat ik Bali al 2 keer heb mogen bezoeken, en in September zal ik voor de derde keer gaan. Dit eiland is voor mij de plek waar ik tot rust kom, ondanks de soms chaotische en drukke plekken. De aardige mensen in combinatie met de relaxte sfeer en warme temperaturen maken dit een paradijs op aarde.
Regio
  • het weer
  • natuur
  • relaxte sfeer
  • prachtige stranden
  • prachtige rijstvelden
  • Soms de drukte
  • Corrupte agenten
Review geplaatst op 2017-08-18
8
Indonesië Bali
schenkel was hier 01 sep 2016
Het negatieve was wat een troep is het hier op straat.Dit was toen we met de veerboot van Java aankwamen. Maar bij ons hotel was het prima.Blijf niet bij je hotel ga het eiland verkennen er is zoveel moois tezien echt grandioos.
Regio
  • heel afwisselend
  • genoeg tezien zonder veel drukte
  • huur auto met gids en chauffeur
  • heerlijk weer
  • geniet van de andere culturen
  • super vriendelijke mensen
  • prijzig zeker wat eten betreft
Review geplaatst op 2016-10-05
10
Indonesië Bali
Bali, Melaya, Crematie-ceremonie Uitgenodigd worden voor een ceremonie in Bali is al een eer. Uitgenodigd worden voor een crematie voelt alsof je de koninklijke familie bent. Werkelijk door iedereen met een glimlach ontvangen, door de familie helemaal vooraan gezet, en met alle egards behandeld. Niets onwennig, bij de hand genomen en veel uitleg gegeven over de hele ceremonie.Een heel intieme ervaring, zo dichtbij mogen komen, absoluut een fantastische herinnering.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Zuid-Bali is te-toerisctisch
Review geplaatst op 2016-10-13
9
Indonesië Bali
karinm was hier 01 jul 2016
Bali kun je wel als het meest toeristische eiland van Indonesie bestempelen. Toch zijn er nog authentieke plekjes te vinden. Als je wat meer rust zoekt, blijf dan vooral niet in Kuta of Sanur hangen, maar reis bijvoorbeeld naar het noorden. In (de buurt van) Lovina zijn nog rustige plekken te vinden; je kunt er bijvoorbeeld in de heuvels of aan het strand een huis huren. Ook meer naar het noord-westen zijn veel mooie en nog redelijk authentieke plekken te vinden, bijvoorbeeld rondom de prachtige duikstek Menjangan. Heuvelopwaarts vanaf Lovina zijn meerdere dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Het is leuk om hier een ceremonie mee te maken; Balinezen weten overal wel een feestje van te maken en hebben vaak een aanleiding voor zo'n ceremonie. Vraag bij je hotel of zij weten van een ceremonie in de buurt en regel een brommertaxi die je vervoert.
Regio
  • Tropische bestemming
  • Prima duikmogelijkheden
  • Rustiger in het noorden/noord-westen
  • Toeristisch in het zuiden
Review geplaatst op 2017-10-16
8
Indonesië Bali
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Indonesië Bali
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2016-11-06
9
Indonesië Bali
vince11 was hier 01 jun 2016
Wij waren met zijn viertjes op rondreis door Indonesie op het eiland Bali. Mijn vriendin onze 2 kids van 2 en 4 jaar oud en ikzelf. Tijdens onze rondreis kwamen we al verschillende watervallen tegen waaronder een hele mooie in Munduk. Toen we onze rondreis vervolgde richting het noorden van Bali, kwamen we dit pareltje tegen. De Sekumpul watervallen zijn echt 1 van onze hoogtepunten geweest op Bali. De echt schitterende watervallen liggen midden in de jungle, de 3 uur durende tocht was echt een belevenis. Je moet de tocht wel met een gids doen want anders weet je totaal niet de weg en hij helpt je onder meer met het doorkruisen van rivieren, het klimmen van stenen en natuurlijk onze Kids. We zagen onderweg onder meer Apen, koffieplanten en de rust. We waren 1 met natuur, het was echt adembenemend. Je zag de schitterende falls al in een dal liggen, de regenbogen onderaan het water, alles klopte. toen we er waren hebben we natuurlijk genoten van een lekker douche. De tocht is een kleine uitdaging maar super goed te doen, wij waren ook nog met de kinderen die het geweldig vonden. Dit is echt een must see in Bali buiten te begaande paden.
Regio
  • Rust, omgeving, natuur en wauw gevoel
  • Even doorzetten
Review geplaatst op 2016-09-15
8
Indonesië Bali
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2016-09-09
7
Indonesië Bali
TLouwe was hier 01 okt 2015
Bali is de toeristische trekpleister van Indonesie en wordt overladen met Australiers, die hier - net als Europeanen de Franse Cote d'Azur ' s zomers verpletteren onder hun aanwezigheid - genieten van een zonnige time-out. Hoewel men wel weet dat het redelijk ongerepte Noorden van Bali onontdekte culturele parels te bieden heeft, zijn de zuidelijke kustplaatsjes bij uitstek immens populair. Mijn vriend en ik reisden echter af naar het relatief onbekende herbergzame gebied rondom de Gunung Batur. Avontuurlijke hikers wagen zich aan een wandeling naar de top van deze slapende vulkaan, maar weinig mensen weten dat het vulkanische landschap ook enkele hotsprings huist, die een bezoek meer dan waard zijn. Nabij het meer Danau Bratan bezochten we een paradijselijke hotspring zonder enige toeristische opsmuk met een adembenemend uitzicht op het meer. Als kers op de taart op de achtergrond de rokerige vulkaan. Nabij de natuurlijke spa troffen we dit oude Indonesische vrouwtje - twee turfjes hoog en haar gezicht getekend door de zon - dat haar geluksarmbandjes aan het handjevol aanwezige bezoekers probeerde te verkopen. Met haar aanwezigheid was zij de enige toeristische noot in de wijde omgeving. Ze liet zich met een bescheiden glimlach door mij fotograferen. Uiteraard ben ik daarna niet zonder een geluksarmbandje vertrokken!
Regio
  • Buiten de gebaande paden
  • Culturele ontdekkingen
  • Adembenemende natuur
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Kouder klimaat
Review geplaatst op 2017-06-05
9
Indonesië Bali
Dragonfly was hier 01 okt 2015
Bali is overspoeld door toerisme maar nog steeds een fijne vakantie bestemming. Zeker in het noorden waar het iets minder druk is. Wil je echt genieten van de rust, witte stranden, mooie resorts en een prachtige duikstek, naast een stukje cultuur, dat overigens wel snel verdwijnt, dan is Nusa Lembongan en Nusa Penida een prachtige bestemming. Om er te komen neem je de veerboot vanaf Sanur op Bali, die je in een klein uurtje naar het eiland Lembongan brengt. Het eiland zelf heeft vele baaien waar je je soms nog alleen op de wereld voelt en die je gemakkelijk per scooter kunt bereiken. Het eiland is niet zo groot. De twee eilanden worden aan elkaar verbonden via een grote gele brug ( zonder autoverkeer) en in de monding van die baai vind je nog zeewier weiden en de bijbehorende zeewier boeren. Een inmiddels uitstervend beroep, omdat het werk zwaar is en toerisme nu eenmaal meer verdient. De straat tussen de twee eilanden is beroemd vanwege zijn grote vissen. Manta's en mola mola , maar ook barracuda's en haaien zijn er veel gezien. De geweldige duikschool van Wayan Urip is een must voor de duikliefhebber. Noem zijn naam bij aankomst en iedereen weet wie hij is. (softenon)Zijn personeelweten als geen ander de beste duikspots te vinden. Een minpuntje zijn de duikpakken,het andere materiaal is daarentegen prima. Urip weet ook mooie rustige resorts op het eiland te vinden. Op Nusa Lembongan zijn de mensen nog echt en de service en vriendelijkheid oprecht.
Regio
  • geweldige duiklocatie
  • Zowel rustige als drukke resorts
  • Op de scooter alles bereikbaar
  • Vriendelijke mensen en service
  • wordt inmiddels ontdekt door massa toerisme
  • slechte verlichting op de eilandweggetjes
Review geplaatst op 2016-10-11