Bali image
Bali image Bali image

Bali

Reviews

Bali
Indonesië
Lkoedam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
7
Indonesië Bali
In november van 2012 zijn we met z'n tweeën, mijn man en ik, naar Bali geweest . Onze eerste keer naar een eiland (Engeland buiten beschouwing gelaten), omdat ik eigenlijk eilanden een beetje eng vind. Je kunt er niet af. Maar ik was meteen verkocht toen op dit Indonesische eiland terecht kwam. Wat een aardige mensen. Dat begon al meteen toen we werden afgehaald van het vliegveld. We hadden een chauffeur geregeld, maar er stond alleen maar een jongen met onze namen. Ik vroeg of hij de chauffeur was en dat bleek het geval. Hij zag er jonger uit dan hij was. En wat was dat een schat. We hebben in die drie weken een superband met hem opgebouwd. Hij bracht ons naar onbekende plekjes, nam ons mee naar zijn huis en stelde ons voor aan zijn vrouw en ouders, vertelde ons veel over de cultuur, gewoonten, religies etc. Hij was naast een goede chauffeur ook nog eens de perfecte gids. En ja, we hebben ook toeristische attracties gedaan als het bijwonen van een Barong dance, veel tempels gezien etc. Maar zijn ook naar Pembuteran geweest en met een local de bush bush ingetrokken. Of bij Lovina met een plaatselijke chauffeur de bergen in om een dorpje te bezoeken waar hij vandaan kwam en waar nog nooit een buitenlander geweest was. Ik bezocht er een schooltje en een man die manden vlocht. Zo leuk! En ook hebben we een kruidentuin bezocht. Helemaal verscholen bovenop een berg. Niet toeristisch maar voor de locals. We werden rondgeleid en de eigenaar vertelde ons de kruiden. Top vakantie.
Regio
  • Mooi weer in november
Review geplaatst op 2018-11-29
8
Indonesië Bali
Bali wordt tegenwoordig overspoeld door toeristen, zeker het zuiden. Maar met een klein beetje moeite kan je hier ook nog heerlijk rustige plekken vinden. In dit geval hoefden we alleen de aflevering van 3 op Reis te kijken waar Tygo de homestay Pondok Batur Indah bezocht. Wij waren meteen verkocht en moesten sowieso hier naartoe tijdens onze reis naar Bali. Hoe ver het van de gebaande paden is? Onze taxichauffeur wist niet waar het was, heeft ons afgezet op de parkeerplek voor watertempel Tirtagangga en daar hebben we een uur gezocht naar een verborgen pad die je een kwartier moet aflopen om bij de homestay te komen! Kost wat moeite, maar wat is het dan een heerlijk afgelegen plek!
Regio
  • Zeer gastvrij
  • Mooi uitzicht
  • Rustige plek
  • Echt heel moeilijk te vinden :-)
Review geplaatst op 2018-09-04
8
Indonesië Bali
Evert was hier 15 Mar 2018
Prachtig land, prachtige cultuur en natuur. Echt de moeite om er rond te trekken. Dit land is voor iedereen geschikt. Of je nu alleen reist, met je gezin of als koppel, Bali heeft iets magisch dat iedereen aanspreekt. Het eten, de hotels en de gastvrijheid waren op en top in orde. Het enige dat is spijtig vond was dat er rondom tempels (zeker in de wildernis) vaak enorm veel afval ligt. Dit is heel controversieel omdat ze feestdagen hebben voor de dieren en de natuur, terwijl er op die religieuze plaatsen veel vervuiling is. Wel hebben we gemerkt dat de jongere generatie Balinezen hier anders over denkt, dus laat ons hopen dat dit nog de goede kant op gaat ! Voor de rest was dit echt een TOP reis ! Echte aanrader!
Regio
  • gastvrijheid
  • hotels
  • natuur
  • religie
  • architectuur
  • veelzijdig
  • Vervuiling rond tempels
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Indonesië Bali
Eri was hier 15 Mar 2018
Bali, Melaya, Crematie-ceremonie Uitgenodigd worden voor een ceremonie in Bali is al een eer. Uitgenodigd worden voor een crematie voelt alsof je de koninklijke familie bent. Werkelijk door iedereen met een glimlach ontvangen, door de familie helemaal vooraan gezet, en met alle egards behandeld. Niets onwennig, bij de hand genomen en veel uitleg gegeven over de hele ceremonie.Een heel intieme ervaring, zo dichtbij mogen komen, absoluut een fantastische herinnering.
Regio
  • Niet toeristisch
  • Authentiek
  • Behulpzaam
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Zuid-Bali is te-toerisctisch
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Moniek was hier 15 Mar 2018
Bali is een prachtig eiland, maar helaas wel erg toeristisch wat ik persoonlijk toch jammer vind aan bestemmingen. Maar ondanks dat kan je er heerlijk ontspannen en genieten van de cultuur en het prachtige strand. Daarnaast hebben ze ook prachtige rijstvelden in het binnenland wat je zeker ook gezien moet hebben. Vergeet niet dat Bali meer is dan alleen strand en huur een brommertje om ook de binnenlanden te ontdekken. Zo kan je ook op Bali dorpjes, rijstvelden en marktjes vinden waar je als enige toerist bent. Zo maak je zelfs een van de meest toeristische eilanden toch weer bijzonder.
Regio
  • Heerlijk relax eiland
  • Mooie cultuur
  • Prachtige hotels en heerlijke stranden
  • Leuk om met een brommertje rond te reizen
  • Toeristisch
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Natascha was hier 15 Mar 2018
Home Bali Home Villa & Suites is een prachtige accommodatie voor de start of afsluiting van je reis op Bali. Deze accommodatie is gelegen op 15 minuten van de luchthaven Den Pasar. De Nederlanders Marcello, Jolanda en Jade zorgen voor een warm welkom en brengen je naar de mooiste stranden buiten de gebaande paden. Een gevoel van rust en thuiskomen. Daarnaast kun je hier je gehele reis plannen en boeken.
Regio
  • Nederlandstalig
  • Rustig gelegen
  • Bountystranden
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Jane was hier 15 Mar 2018
Mooi land, met. Veel cultuur en religies . Prachtige tempels, wel die door de reisorganisatie worden geregeld zijn erg Toeristisch. Vrindelijke mensen, ze proberen je wel in ieder winkeltje iets t laten kopen.
Regio
  • Goedkoop
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Indonesië Bali
Bali is een prachtig vredig en vriendelijk eiland. Het toeristisch gehalte is erg hoog maar in de maand mei toen wij er waren zeker niet hinderlijk. Er zijn verschillende hoogte punten zoals het culturele dorpje Ubud, een diversiteit aan tempels. prachtige natuur met watervallen en een tropisch woud, de rijst velden van Batukaru en Jatiluwih, de stranden en prachtige snorkel plekjes. Voor ieder wat wils. Bali een heerlijk einland.
Regio
  • Vriendelijk
  • Grote verscheidenheid aan activiteiten
  • Gastvrij
  • Dolfijnen jacht bij Lovinia
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Indonesië Bali
Bali Indonesië wat ben je mooi! Net een weekje terug van Bali en nog amper bekomen van de jetlag denk ik terug aan deze fijne bestemming. Met 2 regenpakken,2reistassen vol en in me achterhoofd een vulkaan die op uitbarsten staat en totaal niet wetende wat we nu echt kunnen verwachten beginnen ik en mijn vriend onze reis naar Bali.Vanaf dag 1 hebben we stralend weer en laten ons door de locale bevolking de meest mooi plekjes zien,vanuit Sanur waar we op dat moment verblijven en bijna geen toerist te vinden is.We vragen aan een local of het mogelijk is ons naar tempelcomplex Purah Besakih kan brengen aan de rand van de actieve heilige vulkaan Gunang Agung,want we hadden gehoort op het nieuws dat het erg gevaarlijk kon zijn en absoluut niet in de buurt mocht komen.Tuurlijk kon dit wel,alleen als je het nieuws mag geloven kan je beter wegblijven uit Bali.Na een tijdje te hebben gereden doemt hij dan ineens op mooier hadden we hem niet kunnen wensen,vanaf het inmens grote Purah Besakih tempelcomplex waar we op dat moment de enige 2 toeristen zijn en ook nog een heilige ceremonie meekrijgen die dan bezig is onze tempelklim kan beginnen trede voor trede komen wij boven op het hoogste puntje vd tempel en kunnen we de Gunung Agung goed in ons opnemen,wat een hemels uitzicht heb je hier!En denk dan bij mezelf volgende keer als ik terugkom zal ik jouw beklimmen.
Regio
  • Vriendelijkheid bevolking
  • De wegen zijn smal en gevaarlijk
Review geplaatst op 2018-03-09
8
Indonesië Bali
Bali is een prachtig eiland. Heel erg vriendelijk. Wij zijn vanaf Denpasar eerst richting Ubud gegaan, een vriendelijk dorpje met uitstekende restaurantjes. Hier hebben we genoten van de vuurdans. In Ubud heb je ook het Monkey forrest wat natuurlijk een bezoekje waard is zolang je geen losse spullen meeneemt want die kunnen gepikt worden. Na Ubud zijn we eerst naar de rijst velden van Batukaru gegaan. Een prachtige omgeving zeker rond Bali Eco stay. We hebben daar heerlijk gewandeld en genoten van de natuur. Een aanrader voor een ieder die van rust en natuur houdt. De Jathiwuli rijstterassen die op de Unesco werelderfgoed lijst staan zijn ook mooi maar erg toeristisch. Er kan door de rijstvelden een langere of kortere wandeling gemaakt worden. Zeker doen. Op Bali zijn vele tempels die zeker een bezoek waard zijn. Denk aan; Aman Ayun tempel, de Ulu Watu tempel, Pura Ulun Danu Bratan en nog veel meer. Onze reis is afgesloten met een bezoek aan Lovina. Hier kan je een excursie boeken naar de dolfijnen. Niet doen. Het is meer een jacht op de arme beesten. We hebben ze gezien maar eigenlijk schaamde we ons voor de manier waarop en dat we daar aan meegewerkt hadden door te boeken. De bootjes jagen letterlijk achter de dolfijnen aan zodra ze gespot zijn. Ze laten zich dan ook slecht waardoor de jacht alleen maar groter wordt.
Regio
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie natuur
  • Uitstekende restaurants
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Indonesië Bali
Bali kun je wel als het meest toeristische eiland van Indonesie bestempelen. Toch zijn er nog authentieke plekjes te vinden. Als je wat meer rust zoekt, blijf dan vooral niet in Kuta of Sanur hangen, maar reis bijvoorbeeld naar het noorden. In (de buurt van) Lovina zijn nog rustige plekken te vinden; je kunt er bijvoorbeeld in de heuvels of aan het strand een huis huren. Ook meer naar het noord-westen zijn veel mooie en nog redelijk authentieke plekken te vinden, bijvoorbeeld rondom de prachtige duikstek Menjangan. Heuvelopwaarts vanaf Lovina zijn meerdere dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Het is leuk om hier een ceremonie mee te maken; Balinezen weten overal wel een feestje van te maken en hebben vaak een aanleiding voor zo'n ceremonie. Vraag bij je hotel of zij weten van een ceremonie in de buurt en regel een brommertaxi die je vervoert.
Regio
  • Tropische bestemming
  • Prima duikmogelijkheden
  • Rustiger in het noorden/noord-westen
  • Toeristisch in het zuiden
Review geplaatst op 2017-10-16
7
Indonesië Bali
Super bestemming om voor het eerst alleen te reizen, maar wel heel erg toeristisch. Voor het authentieke Indonesië moet je niet naar Bali of in ieder geval moet je daarvoor op Bali heel ver zoeken. Doordat er veel toeristen komen zijn er wel veel faciliteiten en kan je er heerlijk eten.
Regio
  • vriendelijke mensen, makkelijk, afwisselend
  • heel toeristisch
Review geplaatst op 2017-10-13
8
Indonesië Bali
Wij hebben Bali als een erg fijne bestemming ervaren. De bevolking van Bali is ontzettend vriendelijk, wat een lieve mensen! Er zijn nog genoeg plekjes te vinden waar het niet toeristisch is en je het "echte" Bali nog kan ontdekken! Wat een prachtige natuur. Zeker een aanrader!
Regio
  • mooie natuur
  • vriendelijke bevolking
  • lekker eten
  • het zuiden is te toeristisch
Review geplaatst op 2017-08-20
9
Indonesië Bali
Voor mij is dit het ultieme paradijs op aarde. Ik heb het geluk gehad dat ik Bali al 2 keer heb mogen bezoeken, en in September zal ik voor de derde keer gaan. Dit eiland is voor mij de plek waar ik tot rust kom, ondanks de soms chaotische en drukke plekken. De aardige mensen in combinatie met de relaxte sfeer en warme temperaturen maken dit een paradijs op aarde.
Regio
  • het weer
  • natuur
  • relaxte sfeer
  • prachtige stranden
  • prachtige rijstvelden
  • Soms de drukte
  • Corrupte agenten
Review geplaatst op 2017-08-18
7
Indonesië Bali
Bali is de toeristische trekpleister van Indonesie en wordt overladen met Australiers, die hier - net als Europeanen de Franse Cote d'Azur ' s zomers verpletteren onder hun aanwezigheid - genieten van een zonnige time-out. Hoewel men wel weet dat het redelijk ongerepte Noorden van Bali onontdekte culturele parels te bieden heeft, zijn de zuidelijke kustplaatsjes bij uitstek immens populair. Mijn vriend en ik reisden echter af naar het relatief onbekende herbergzame gebied rondom de Gunung Batur. Avontuurlijke hikers wagen zich aan een wandeling naar de top van deze slapende vulkaan, maar weinig mensen weten dat het vulkanische landschap ook enkele hotsprings huist, die een bezoek meer dan waard zijn. Nabij het meer Danau Bratan bezochten we een paradijselijke hotspring zonder enige toeristische opsmuk met een adembenemend uitzicht op het meer. Als kers op de taart op de achtergrond de rokerige vulkaan. Nabij de natuurlijke spa troffen we dit oude Indonesische vrouwtje - twee turfjes hoog en haar gezicht getekend door de zon - dat haar geluksarmbandjes aan het handjevol aanwezige bezoekers probeerde te verkopen. Met haar aanwezigheid was zij de enige toeristische noot in de wijde omgeving. Ze liet zich met een bescheiden glimlach door mij fotograferen. Uiteraard ben ik daarna niet zonder een geluksarmbandje vertrokken!
Regio
  • Buiten de gebaande paden
  • Culturele ontdekkingen
  • Adembenemende natuur
  • Ver van de bewoonde wereld
  • Kouder klimaat
Review geplaatst op 2017-06-05