Uttar Pradesh beste reistijd

Het weer in Uttar Pradesh

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Uttar Pradesh te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Uttar Pradesh? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Uttar Pradesh

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:


De beste reismaanden voor Uttar Pradesh zijn november t/m januari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De Uttar Pradeshse kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies
Voor Uttar Pradesh geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Uttar Pradesh

Beste foto's & tips van Uttar Pradesh

'502383' door AdriaanV '502383' door AdriaanV

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Meditatie in de vroeg

AdriaanV

Niets zo heilzaam voor de geest als een morgen meditatie aan de oever van de heilige rivier de Ganges in Varanasi, omringd door zwevende vogels. Het voordeel is ook dat je geen therapeut of meditatie leraar hoeft te betalen

'490019' door pensionado '490019' door pensionado

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Tombe van Moghul...ke

pensionado

In Sikandra, een voorstad van Agra, kan een buitengewoon prachtig monument bezichtigd worden. Daar staat de tombe van de belangrijkste keizer van de Moghul dynastie: Akbar de Grote (regeerde 1556-1605). De bouw van dit grootse complex werd voltooid door zijn zoon Shah Jahangir en duurde van 1605-1613. De toegang tot de tombe wordt gevormd door een spectaculaire poort van rode zandsteen waarop figuren en patronen in wit marmer zijn ingelegd. De vier minaretten die op de hoeken staan werden voor de eerste maal geheel met wit marmer bedekt. Deze wijze van versiering bereikte haar hoogtepunt in 1631 bij de bouw van de Taj Mahal onder Shah Jahan.

'487731' door hbplaatjes '487731' door hbplaatjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Afwezig

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Agra. Naast de Taj Mahal en het rode fort is het zeer de moeite om ook de oude stad te verkennen. Daar zagen we deze man zitten in zijn groene kleding. Hij was ver weg met zijn gedachten en ik denk dat hij mij niet eens echt gezien heeft.

Laat kaart zien