pobitora-wildlife-sanctuary

Foto door Reisreporter doppie

India is een land in Azië en heeft ruim 1,2 miljard inwoners. De aangrenzende landen zijn Bangladesh,  Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan en China. Daarnaast grenst pobitora-wildlife-sanctuary aan de Golf van Bengalen in het de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt pobitora-wildlife-sanctuary op delen in drie hoofdgebieden, namelijk de Himalaya, de noord vlakte en het schiereiland. Het merendeel van de bevolking is hindoe, maar ook het boeddhisme, de islam en het christendom spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een groot verschil onderling in de verschillende regio’s. Lokaal wordt er vrijwel overal een andere taal gesproken, er zijn 21 officiële talen geregistreerd. En dan hebben we het nog niet over alle dialecten, waar er maar liefst rond de 850 van zijn! Elk gebied heeft ook zijn eigen culturele kenmerken.

Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten. Daardoor bestaat pobitora-wildlife-sanctuary uit bamboebossen, regenwoud en palmbomen, maar ook steppe en woestijn. De besneeuwde Himalaya gebergte vind je in het noorden en in het oosten en noordoosten heb je grote kans op het zien van dieren als neushoorns, olifanten en tijgers. De echte actievelingen kunnen een trektocht maken door het landschap van Ladakh.

Verschillende culturen, tempels en paleizen vind je in pobitora-wildlife-sanctuary. Bezoek Old Delhi waar je veel moskeeën, forten en overige monumentale gebouwen zult tegenkomen. Loop door de Chandni Chow bazaar  langs kleine winkels en werkplaatsen van ambachtslieden lopen. Vergeet de Jama Masjid moskee niet. Dit is een van de grootste moskeeën van pobitora-wildlife-sanctuary en tevens de belangrijkste moskee in New Delhi. Het Red Fort paleis en Gurdwara Bangla Sahib zijn nog enkele voorbeelden van imposante gebouwen. Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Zoek dan de Lodi Gardens op voor wat rust.

Aipur, de stad die bekend staat als ‘roze stad’, vanwege de gebouwen die allemaal in deze kleur zijn geverfd en Taj Mahal in Agra, een van de mooiste bouwwerken ter wereld zijn ook niet te missen als je naar pobitora-wildlife-sanctuary gaat. Aan te raden is ook een boottocht over de heilige Ganges rivier in Varanasi te maken. De stad Alappuzha gelegen in kokosplantages is ook een toeristische trekpleister. Een rondvaart met een houseboat over de kanalen, waar de bemanning de boot bestuurt en ook nog kookt is wel het hoogtepunt.

Als uitgaan een belangrijk onderdeel van je vakantie is dan is Mumbai (Bombay) het meest geschikt. Het nachtleven is daar het beste van heel pobitora-wildlife-sanctuary en je zult ruime keus hebben uit de vele bars, cafés en clubs. Ook als je wilt shoppen of zonnen ziet je hier goed.
Voor een strandvakantie ga je naar Goa, een van de populairste badplaatsen van pobitora-wildlife-sanctuary. Kovalam is een andere strandbestemming en in vergelijking met Goa minder toeristisch.  

Kortom: genoeg te zien en te beleven in pobitora-wildlife-sanctuary. Aan één reis zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben!

Informatie over pobitora-wildlife-sanctuary

Beste foto's & tips van pobitora-wildlife-sanctuary

'1103491' door doppie '1103491' door doppie

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

De acrobaat

doppie

Je ziet ze overal de Jungle Myna's. En je hoort ze, een grappig soort gebabbel. Eigenlijk helemaal niet zo interessant om te fotograferen. Totdat er eentje allerlei fratsen uit gaat halen. Gespot in de Bird Observation Site van Maibong Eco Resort. Eén van die dingen die het zo prettig maakt om hier je reis door noordoost India te beginnen of te eindigen. Behalve Myna's kun je hier Baardvogels, Neushoornvogels en een keur aan andere beestjes voorbij zien komen. De King Cobra heb ik helaas net gemist...

'1081602' door doppie '1081602' door doppie

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

Pobitora Wildlife...S

doppie

Wie Indische neushoorn zegt, zegt noordoost India. Het dier komt in een aantal nationale parken voor zoals Manas, Kaziranga, Gorumara en Jaldapara. Prachtige plekken maar ons favoriete stekje is Pobitora W.L.S. Pobitora is met amper 16 vierkante kilometer een klein natuurgebied maar met ruim 100 neushoorns wel één van de succesvolste in de bescherming van deze diersoort. Tel daar nog de vogelrijkdom en de civetkatten en de jakhalzen bij op en je weet dat je je hier als wildlife liefhebber niet hoeft te vervelen. Info: https://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/pobitora-wildlife-sanctuary/reviews http://www.ourwildindia.net/pobitora-wls.html

'1098617' door doppie '1098617' door doppie

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

Indiapobitora-wildlife-sanctuary

Blauwkeelbaardvogel i

doppie

Niks bijzonders, maar daarom niet minder mooi: de blauwkeelbaardvogel. Dit exemplaar zat mooi voor me te poseren bij Maibong Eco Resort aan de rand van het geweldige Pobitora Wildlife Sanctuary. Het leuke van het team van Maibong is dat ze altijd bezig zijn om meerwaarde te creëren voor hun gasten. Bij een vorig bezoek hadden wij met de mannen besproken dat een vogelobservatiescherm een aanwinst zou zijn voor het resort. En voila, een jaar later zitten we verdekt opgesteld al het moois te bekijken wat 'de studio' invliegt. Dankzij de inbreng van natuurfotograaf Pralay Lahiry zijn hier de omstandigheden in de ochtend en avond ideaal om de vogeltjes mooi vast te leggen. Een verfrissend buitje maakte de kleuren nog net wat intenser. http://www.ourwildindia.net/pobitora-wls.html .

Laat kaart zien