Pichola lake

Pichola lake is een van de mooiste en pittoreske meren van Pichola lake. Het ligt in het hart van Udaipur en het is ook het oudste meer van de stad. In het meer bevinden zich vier eilanden: Jag Niwas waarop het Lake Palace is gebouwd, Jag Mandir met een ander paleis, Mohan Mandir en Arsi Vilas. Op dit laatste eilandje werd ook een paleisje gebouwd, dat moest dienen om de zonsondergang goed te kunnen aanschouwen.

Informatie over Pichola lake

Beste foto's & tips van Pichola lake

'538841' door Dianadm '538841' door Dianadm

IndiaPichola lake

IndiaPichola lake

Pichola by night

Dianadm

Lake Pichola met zijn Floating Palace en Jag Mandir, is overdag al geweldig om te zien maar als het 's avonds donker wordt en de lichtjes gaan branden, waan je je in een sprookje. Vanaf een rooftop restaurant heb je een prachtig zicht op het meer. Een maaltijd hier is iets duurder dan in een doorsnee Indiaas restaurant, maar het uitzicht is werkelijk onbetaalbaar.

'549927' door Dianadm '549927' door Dianadm

IndiaPichola lake

IndiaPichola lake

Neem de boot bij het.

Dianadm

Lake Pichola ligt aan de rand van Udaipur en wordt omringd door bergen en het enorme City Palace complex. Het maken van een boottocht is de beste manier om het meer te bekijken. Dit is uiteraard behoorlijk toeristisch, maar desondanks zeer de moeite waard. Met zonsondergang is Lake Pichola op zijn mooist, dus probeer goed te timen. Tijdens de boottocht kom je langs twee eilandjes, Jag Mandir en Jag Niwas, waarvan de laatste geheel in beslag genomen wordt door het hagelwitte Lake Palace. Dit voormalige zomerverblijf van de maharadja is tegenwoordig één van de meest exclusieve hotels van India. Ook heb je mooi zicht op de oevers van het meer. Hier vind je diverse ‘ghats’, trappen die naar het water leiden, waar de plaatselijke bevolking komt baden en de was doen.

Laat kaart zien