Udaipur

Udaipur wordt gezien als het Venetië van Rajasthan. De stad wordt omringd door drie meren: het Picholameer, het Fateh Sagarmeer en het Swaroop Sagarmeer. Udaipur kent veel paleizen en tempels. De belangrijkste zijn het voormalig paleis van de Maharana's Jag Niwas, gelegen midden in het Picholameer en Jag Mandir, een ander klein paleis in hetzelfde meer.
 

Informatie over Udaipur

Beste foto's & tips van Udaipur

'522192' door AdriaanV '522192' door AdriaanV

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Varen langs...sprookj

AdriaanV

Als je ooit de kans krijgt om dit te kunnen meemaken ,DOEN! Het is het meest fascinerende feest in Varanasi. Ik geef maar even de gegevens van dit feest door via Wikipedia,want is de moeite waard om te lezen Het Dev Deepavali ( "het Diwali van de goden" of "Festival of Lights of the Gods") is het feest van Kartik Poornima gevierd in Varanasi , Uttar Pradesh , India. Het valt op de volle maan van de Hindoe-maand van Kartika (november-december) en vindt plaats vijftien dagen na Diwali . De stappen van de ghats aan de rivier de Ganges -rivier, van Ravidas Ghat aan de zuidkant aan Rajghat, worden verlicht met meer dan een miljoen aarden lampen ( diya 's ) ter ere van Ganga , de Ganges en de voorzitter godin. De goden worden verondersteld om de aarde af te dalen om te baden in de Ganges op deze dag. De traditie van het aansteken van de lampen op de Dev Deepawali festival dag werd voor het eerst gestart in de Panchganga Ghat in 1985. Tijdens Dev Deepawali, worden huizen versierd met olielampen en gekleurde ontwerpen op hun voordeuren. Voetzoekers worden verbrand 's nachts, processies van versierde goden worden afgesloten in de straten van Varanasi en olielampen worden drijven langs de rivier. Tip: Als je langs de rivier wilt varen die avond huur dan ruim van te voren een boot, want de prijzen vertienvoudigen later op e dag.Infirmeer hier en daar maar huur geen boot vlak bij de hoodghat , maar loop wat meer naar rechts ,daar wordt het al iets goedkoper1 En O.K.al zou je een tientje moeten betalen,zowat! Wat ook kan , en dat deed al 5 jaar , tegen die tijd logeerde ik in Hotel ALKA , die huren een grote motorboot voor VIPS en ejgen gasten, dus het heeft ons nooit een cent gekost

'457366' door Rhodaxx '457366' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Wasdame

Rhodaxx

We wandelen naar het water in Udaipur en horen een paar flinke klappen in de verte. Een stukje verder aan de ghats, komt deze dame in beeld. Ze is driftig op haar wasgoed aan het slaan en lijkt er veel plezier in te hebben.

'459697' door Rhodaxx '459697' door Rhodaxx

IndiaUdaipur

IndiaUdaipur

Fellini

Rhodaxx

Reizend door India is de gedachte aan de filmmaker Fellini regelmatig bij me opgekomen. Federico Fellini (Rimini, 20 januari 1920 – Rome, 31 oktober 1993) was een Italiaans filmmaker en -regisseur. Fellini wordt gezien als een van de markantste regisseurs van de 20e eeuw. De films hebben doorgaans geen duidelijk lineair verhaal en zijn vaak meer een aaneenrijging van situaties en gebeurtenissen waarin de personages allerlei vreemde dingen meemaken. Deze gebeurtenissen zijn vaak extravagant vormgegeven met overdreven decors, bijzondere kostuums, veel grime, opvallende kleuren en schilderachtige locaties.

Laat kaart zien