Odisha

Odisha is een deelstaat in het oosten van het land, met Bhubaneswar als hoofdstad. Hoewel het toerisme hier nog niet zo ontwikkeld is, kent Odisha een aantal ware pareltjes, waaronder de Zonnetempel van Konârak, de Jagannath Temple in Puri en de grotten van Udayagiri en Khandagiri. Tot november 2011 stond Odisha bekend onder de naam Orissa.

Informatie over Odisha

Beste foto's & tips van Odisha

'531892' door hestermaasdam '531892' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Op hoop van zegen!

hestermaasdam

Vlakbij Puri is een klein vissersdorpje waar wij met de tuktuk naar toe gaan. De vissers komen net terug met de vangst. Een drukte van belang. Deze boot kiest het ruime sop, als dat maar goed gaat met die muur van een golf die er aan komt!

'234076' door Jelle51 '234076' door Jelle51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Bonda

Jelle51

prachtig versierd met ontelbare kralen, zien de vrouwen van de Bonda er uit. Het was leuk om hen op de markt te ontmoeten en foto's te maken. Het zijn hele kleine vrouwtjes.

'238818' door Jelle51 '238818' door Jelle51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Rode stip

Jelle51

De meest opvallende lichaamsversiering van de Hindoe is de bindi. Het woord is afgeleid van het Sanskriet “bindu” wat druppel betekent. Gedragen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, de stip is een symbool van de gunst en geluk. De bindi meestal tilak genoemd, zorgt ervoor dat de energie niet kan ontsnappen, het versterkt de concentratie en bied bescherming tegen kwade geesten en ongeluk. Vroeger was de bindu altijd rood, maar vooral in de grote steden hebben de vrouwen verschillende kleuren.

Laat kaart zien