Odisha beste reistijd

Het weer in Orissa

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Orissa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Orissa? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Orissa

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India:

 

De beste reismaanden voor orissa zijn december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling.


Reisadvies
Voor Odisha geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Odisha

Beste foto's & tips van Odisha

'531892' door hestermaasdam '531892' door hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Op hoop van zegen!

hestermaasdam

Vlakbij Puri is een klein vissersdorpje waar wij met de tuktuk naar toe gaan. De vissers komen net terug met de vangst. Een drukte van belang. Deze boot kiest het ruime sop, als dat maar goed gaat met die muur van een golf die er aan komt!

'234076' door Jelle51 '234076' door Jelle51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Bonda

Jelle51

prachtig versierd met ontelbare kralen, zien de vrouwen van de Bonda er uit. Het was leuk om hen op de markt te ontmoeten en foto's te maken. Het zijn hele kleine vrouwtjes.

'238818' door Jelle51 '238818' door Jelle51

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Rode stip

Jelle51

De meest opvallende lichaamsversiering van de Hindoe is de bindi. Het woord is afgeleid van het Sanskriet “bindu” wat druppel betekent. Gedragen op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, de stip is een symbool van de gunst en geluk. De bindi meestal tilak genoemd, zorgt ervoor dat de energie niet kan ontsnappen, het versterkt de concentratie en bied bescherming tegen kwade geesten en ongeluk. Vroeger was de bindu altijd rood, maar vooral in de grote steden hebben de vrouwen verschillende kleuren.

Laat kaart zien