Noordoost India

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Garo traditioneel worstelen.

Noordoost India,
India


Spectakel in de arena van het Hornbill Festival: de Garo stam geeft een demonstratie traditioneel worstelen.

Omringd door een kring van stamgenoten proberen twee kemphanen elkaar tegen de grond te werken. Tot zover weinig verschil met andere vormen van deze sport. Wat de Garo variant bijzonder maakt is dat de deelnemers elkaar alleen met de beide handen vast mogen houden. Wie de regerend kampioen is zal bij deze foto wel duidelijk zijn lijkt me.

De Garo zijn een etnische groep van zo'n miljoen mensen die verspreid over noordoost India, Birma en Bangladesh leven. In Nagaland behoren ze tot de officieel erkende stammen van de staat maar doordat het merendeel van de mensen hier niet woont worden ze als buitenbeentjes beschouwd door de andere Naga's. Zoals zoveel etnische groepen in deze regio strijden de Garo, soms zeer gewelddadig, voor hun recht op zelfbeschikking.

Zeer karakteristiek voor de Garo cultuur is de Ripok: de ketting die de ene man draagt. Dit sieraad bestaat uit langwerpige kralen, stukken glas of zilver.

Ook naar het Hornbill Festival ?
Elk jaar van 1 tot 10 december in het Heritage Village net ten zuiden van Kohima. Wil je het regelen aan een ander overlaten dan is Gibbon Travels van Diganta Gogoi een goede keuze.

Info:
http://www.ourwildindia.net/diganta.html
https://www.facebook.com/gogoi.diganta
.