Noordoost India beste reistijd

Het weer in Noordoost Noordoost India

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordoost Noordoost India te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordoost Noordoost India? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordoost Noordoost India

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India:


Met grote regionale verschillen zijn de beste, algemene reismaanden voor Noordoost Noordoost India december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling.


Reisadvies
Voor Noordoost India geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noordoost India

Beste foto's & tips van Noordoost India

'271478' door movos '271478' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

ARUNACHAL PRADESH

movos

Nog niet zolang geleden waren stammenoorlogen in Arunachal Pradesh orde van de dag. Om niet ontvoerd te worden door vijandige stammen lieten de vrouwen van de Apatani stam zich vrijwillig tatoeëren en brachten zij neuspluggen aan. Deze symbolen en de letterlijke, op het lijf geschreven, geschiedenis van dit volk is snel aan het uitsterven. Door invloed van modernisering en educatie wordt de jongere generatie niet meer getatoeëerd.

'269084' door movos '269084' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

APATANI VROUW

movos

De Apatani-vrouwen werden tijdens de stammenoorlogen dikwijls ontvoerd door de krijgers van de naburige Nishi stam. Als wijze van verdediging lieten de vrouwen zich vrijwillig in het gelaat tatoeëren en brachten zij neuspluggen aan.

'257801' door movos '257801' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

HEADHUNTER

movos

Vanuit Mon kun je gaan hiken, op zoek naar de laatste koppensnellers in dit gebied. Ja, ze bestaan nog! Mannen die nog niet zo lang geleden de hoofden van hun vijanden afhakte en deze als souvenir mee terug namen naar hun dorp. Hier werd het hoofd tentoongesteld en werden de krijgers als helden ontvangen. Hierna had de krijger het recht om getatoeëerd te worden om zo zijn veroveringen en zijn status voor de rest van zijn leven op zijn lichaam te dragen.

Laat kaart zien

Laatste Noordoost India artikelen

Tekenfilmfiguur Pikachu in het écht zien? Dit is ‘m

Jong of oud, Pokémon-fan of geen Pokémon-fan; het schattige gele wezentje Pikachu is ’s werelds bekendste tekenfiguur en staat op ieders netvlies gebrand. Zo spot je ‘m in het echt. “Pikachu, ik kies jou!”

Jong of oud, Pokémon-fan of geen Pokémon-fan; het schattige gele wezentje Pikachu is ’s werelds bekendste tekenfiguur en staat op ieders netvlies gebr...