India feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in India, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in India, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

12 januari – Lohri
Lohri staat voor de koudste dag van de winter en wordt vooral gevierd in Punjab. Het feest gaat meestal gepaard met vuurwerk en feestelijke optochten.

14 januari – Makar Sakranti
Viering van zonnegod Makar Sakranti. In heel India wordt uitbundig feest gevierd en dat vooral op straat.

26 januari – Dag van de republiek
Viering van de grondwet dat op 26 januari 1950 in werking trad.

17 februari – Maha Shivratri
Feest ter ere van god Shiva dat wordt gehouden op de veertiende avond van de maand Phalguna.

6 maart – Holi
Viering van het Holi-feest, vijf weken na het planten van de holika op Basant Panchami. Dit feest is ook gelijk het nieuwjaarsfeest van de hindoes én de overwinning van goed tegenover kwaad wordt gevierd.

14 april –Ramnavmi
Viering van de geboortedag van Rama, de reïncarnatie van god Vishnu als perfect mens.

Tussen 20 augustus / 15 september – Ganesh Katurthi
Feest ter ere van de god Ganesh. Het begint op de vierde dag van de wassende maan, meestal ergens tussen 20 augustus en 15 september.

15 augustus – Onafhankelijkheidsdag
Herdenking van 15 augustus 1947, de dag waarop India als onafhankelijke natie deel van het Britse Gemenebest werd. In het Rode Fort in Delhi wordt op deze dag een toespraak gehouden door de premier.

22 oktober – Dussehra
Feestdag dat wordt gevierd vanwege de overwinning van het goede op het kwade. Het is een nationale feestdag, maar elk regio viert het anders.  

24 oktober –  Muharram
Een moslimfeest om het martelaarschap van Imam Hussain te herdenken.  

11 november – Divali
Het lichtfeest dat gewijd is aan de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart: Maha Lakshmi.

25 & 26 december 2015 – Kerstmis

Daarnaast zijn er nog een aantal festivals die noemenswaardig zijn:

Durga Puja
Het grootste hindoefestival Durga Puja vindt plaats in september of oktober. Iedereen is die periode in de ban van het festival.

Thrissur Pooram
Het grootste festival van Kerala en wordt in april gehouden. Honderd olifanten lopen mee in de optocht.

Rath Yatra
In Puri vindt het jaarlijkse Hindoestaans festival plaats. De ideale manier om de Hindoestaanse cultuur beter te leren kennen.

Informatie over India

Meer India inspiratie

'503566' door AdriaanV '503566' door AdriaanV

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

De Melkman en de...le

AdriaanV

Het is één van die toevalligheden die soms op je pad komen! In dit nauwe straatje in Varanasi komt de melkman aanrijden met allemaal melkbusjes aan zijn stuur.Hij gaat er mee naar de melkmarkt,maar hij zou ook kunnen proberen of er ook melk bij de net passerende koe te krijgen is!!

'499275' door hbplaatjes '499275' door hbplaatjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Tijger in Ranthambore

hbplaatjes

Ranthambore NP is het tijgerpark dat het dichtst bij de normale toeristische routes ligt. Daardoor is het ook het drukst bezochte tijgerpark. Er zijn in heel India ongeveer 50 parken aangesloten bij project tijger, maar ze zijn niet allemaal even succesvol. In Ranthambore gaat het gelukkig redelijk goed. Er is een gezonde tijgerpopulatie. Hoeveel precies is niet duidelijk. Soms overdrijft men in positieve zijn. Het echte aantal za lrond de 30 a 40 tijgers liggen inclusief jongen. De kans dat je een tijger ziet is niet zo groot en hangt ook af van de periode in het jaar. Hoe droger en warmer hoe hoger de kans. In totaal over 2 vakanties hebben wij 6 game drives in dit park gehad (feb./mrt.) en 1 tijger gezien. Dit is een tijgerin die 2 jongen heeft. Het was bekend dat ze een prooi had in een bebost gebied tegen een helling. De gids hoopte dat ze tegen de avond met haar jongen zou gaan drinken op deze plek, omdat er verder geen water in de buurt was. Ze kwam wel, maar helaas alleen. Ook dat was geweldig. Een tijger zien op deze manier voel je in elke cel van je lijf.

'271478' door movos '271478' door movos

IndiaNoordoost India

IndiaNoordoost India

ARUNACHAL PRADESH

movos

Nog niet zolang geleden waren stammenoorlogen in Arunachal Pradesh orde van de dag. Om niet ontvoerd te worden door vijandige stammen lieten de vrouwen van de Apatani stam zich vrijwillig tatoeëren en brachten zij neuspluggen aan. Deze symbolen en de letterlijke, op het lijf geschreven, geschiedenis van dit volk is snel aan het uitsterven. Door invloed van modernisering en educatie wordt de jongere generatie niet meer getatoeëerd.

Bekijk alle foto's en tips