Calcutta (Kolkata)

Calcutta (of Kolkata) is de hoofdstad van deelstaat West-Bengalen in het oosten van Calcutta (Kolkata). Na Bombay en Delhi is het de grootste stad van het land. Calcutta ligt in de Gangesdelta aan de rivier de Hooghly. De stad kent een aantal prachtige bezienswaardigheden, waaronder het Victoria Memorial, de Dakshineswar Kali Temple en het Calcutta (Kolkata)n Museum.

Informatie over Calcutta (Kolkata)

Beste foto's & tips van Calcutta (Kolkata)

'300111' door hboluijt '300111' door hboluijt

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

365 Bedtime stories

hboluijt

Ookal wordt je in India veelvuldig geconfronteerd met armoede, raakte het me nooit zo diep als toen ik uit een boekwinkel liep en dit straatjongetje zag staan. Starend naar de kinderboeken met de mooie gekleurde afbeeldingen; "365 Bedtime Stories".Ik kreeg voor het eerst een enorme brok in mijn keel, nooit eerder voelde ik me zo door een straatbeeld aangedaan.Dit jongetje in slechts zijn onderbroek, met zijn bordje onder de arm kent waarschijnlijk alleen maar "365 Badtime Stories" slapend tussen broertjes en zusjes langs de kant van de straat. Iedere nacht vol blaffende honden, stank en getoeter van een zwervende taxi.Zal dit jongetje en al die anderen ooit in staat zijn van de straat te komen, de woorden te kunnen lezen en misschien hun kleine in te stoppen met een van de 365 slaap zacht verhaaltjes?

'523106' door hestermaasdam '523106' door hestermaasdam

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Vrijdagmiddag

hestermaasdam

In de moslimwijk van Kolkata kan het tijdens het vrijdagmiddag gebed wel eens voorkomen dat de moskee vol is, dan krijg je dus dit straatbeeld. OPENEN S.V.P.

'552607' door chateau '552607' door chateau

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Miniwinkeltje.

chateau

Op zoek naar kleine winkeltjes in Calcutta kwam ik dit winkeltje tegen. De eigenaar was even toe aan een korte pauze. Even lekker de benen strekken zal er hier niet bij zijn voor hem. Daar was zijn winkeltje nét niet breed genoeg voor.

Laat kaart zien