Calcutta (Kolkata) beste reistijd

Het weer in Calcutta (Kolkata)

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Calcutta te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Calcutta? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Calcutta

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India:De beste reismaanden voor Calcutta zijn december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De Calcutta (Kolkata)se kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies
Voor Calcutta (Kolkata) geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Calcutta (Kolkata)

Beste foto's & tips van Calcutta (Kolkata)

'300111' door hboluijt '300111' door hboluijt

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

365 Bedtime stories

hboluijt

Ookal wordt je in India veelvuldig geconfronteerd met armoede, raakte het me nooit zo diep als toen ik uit een boekwinkel liep en dit straatjongetje zag staan. Starend naar de kinderboeken met de mooie gekleurde afbeeldingen; "365 Bedtime Stories".Ik kreeg voor het eerst een enorme brok in mijn keel, nooit eerder voelde ik me zo door een straatbeeld aangedaan.Dit jongetje in slechts zijn onderbroek, met zijn bordje onder de arm kent waarschijnlijk alleen maar "365 Badtime Stories" slapend tussen broertjes en zusjes langs de kant van de straat. Iedere nacht vol blaffende honden, stank en getoeter van een zwervende taxi.Zal dit jongetje en al die anderen ooit in staat zijn van de straat te komen, de woorden te kunnen lezen en misschien hun kleine in te stoppen met een van de 365 slaap zacht verhaaltjes?

'523106' door hestermaasdam '523106' door hestermaasdam

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Vrijdagmiddag

hestermaasdam

In de moslimwijk van Kolkata kan het tijdens het vrijdagmiddag gebed wel eens voorkomen dat de moskee vol is, dan krijg je dus dit straatbeeld. OPENEN S.V.P.

'552607' door chateau '552607' door chateau

IndiaCalcutta (Kolkata)

IndiaCalcutta (Kolkata)

Miniwinkeltje.

chateau

Op zoek naar kleine winkeltjes in Calcutta kwam ik dit winkeltje tegen. De eigenaar was even toe aan een korte pauze. Even lekker de benen strekken zal er hier niet bij zijn voor hem. Daar was zijn winkeltje nét niet breed genoeg voor.

Laat kaart zien