Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

TV Debuut.

Assam,
India


Daar staat ie dan. Grote verrekijker om zijn nek. Grote microfoon in zijn handjes. Hij vertelt voor de lokale nieuwszender over hoe mooi hij Maguri Beel vindt.

Dit wetland, beel betekent meer of plas, is onderdeel van het grote Dibru-Saikhowa National Park. Het vormt een belangrijke overwinteringsplaats voor duizenden watervogels. Zoals zoveel natuurgebieden in India wordt het bedreigd door overbevissing, vervuiling en oprukkende verstedelijking.

Lokale activist Sanjay Das grijpt elke gelegenheid aan om dit onder de aandacht te brengen. Het ventje is dan ook niet de enige die aan het woord komt. Sanjay zelf vertelt hoe hij zijn geld verdient in het opkomende toerisme. Onze vriend Pralay, die zich heeft gespecialiseerd in safarireizen door heel India, vertelt over de potentie die dit gebied heeft als eco-toerisme bestemming.

En dan is er nog de hoofdattractie: twee Nederlandse toeristen die mogen vertellen waarom zij deze uithoek van India zo mooi vinden.
En mooi vinden we het !

Uitzending gemist ? Kijk op :
https://m.youtube.com/watch?v=mMJlAHPpRV8&feature=youtu.be
vanaf 01:15

Dibru-Saikhowa ligt op een uur rijden van Dibrugarh, de lokale hub. Overnachten doe je uiteraard bij Sanjay op zijn boot Nakshatra. Afhankelijk van het seizoen, lees waterniveau, kun je dit ruige gebied per boot verkennen. 's Avonds gaat het kampvuur aan op de zandbank waar de boot aanmeert. Starend in het vuur vliegt de avond voorbij.

Info:
http://www.ourwildindia.net/sanjay.html
https://www.facebook.com/sanjay.das.9237