Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Waardering - Hoollongapar Gibbon Wildlife Sanctuary

Assam,
India


Reisreporter van de week ?
Rode sterren ?
Vereerd voel ik me met de waardering voor mijn bijdrages op deze site.

Maar ik wil de eer graag doorgeven. Ik wil de mensen die het mogelijk maken dat wij dit mogen zien in het zonnetje zetten. En daarin ben ik niet de enige: deze week is Gibbon Resort van Diganta Gogoi uitgeroepen tot Beste Homestay in Assam 2018.

Diganta is zeer actief in het behoud van het Hoollongapar Gibbon W.L.S. In dit kleine natuurreservaat komen diverse soorten primaten voor waaronder de zwaar bedreigde Westelijke Hoelok. Een lastig beest om te fotograferen, de mannetjes zijn volledig zwart op de witte wenkbrauwen na. Dan zitten ze ook nog eens nauwelijks stil en blijven ze doorgaans hoog in de bomen waardoor je altijd te maken hebt met tegenlicht. Dit mannetje kwam heel even wat lager en terwijl hij omhoog keek naar zijn vrouwtje en kind kon ik het licht in zijn ogen vangen.

Gibbon Resort ligt net buiten het reservaat op de theeplantage waar Diganta de eigenaar van is. De kamers bieden basic comfort en zijn (Indiaas) schoon. Maar wat deze homestay zo bijzonder maakt is de hartelijkheid waarmee je ontvangen wordt, het uitzonderlijk lekkere eten en Diganta's voortreffelijke rijstwijn.

Gibbon Resort ligt op een klein uur van Jorhat, de belangrijkste stad van de regio. Een bezoek is prima te combineren met andere bezienswaardigheden als Majuli met zijn bijzondere Satra's, de oude Ahom hoofdstad Sivasagar en Molai Forest het volledig door Jadav Payeng, the Forest Man of India, aangelegde bos op een zandbank in de Brahmaputra.

Diganta en team van harte gefeliciteerd !

Info:
http://www.ourwildindia.net/hoollongapar-gibbon-wls.html
https://www.facebook.com/gogoi.diganta
.