Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trotse nazaat.

Assam,
India


Over over over over over over over...overgrootvader !

Kijk 'm trots zijn op zijn voorvader: Suresh Gigoi. En lijkt hij niet sprekend ?

Soms heb je zo ongelooflijk veel geluk op reis. Op zoek naar onderdak in de regio Jorhat vond ik op AirBnB het Nandan Guesthouse. Kijk een wasmachine is leuk na twee weken. En dat de werkster het wasgoed ook nog ophangt en strijkt is natuurlijk erg fijn. En dat de vrouw des huizes erg lekker kan koken ook.

Maar de absolute topper van deze accommodatie is de huisbaas, de al eerder hierboven genoemde mr. Gogoi. Meneer weet veel, heel veel van de geschiedenis van Assam en dan met name van de Ahoms die hier 6 eeuwen de dienst uitmaakten. En daar vertelt hij graag over, vooral als je gemeende belangstelling toont.

Wat helemaal fijn is is dat meneer maar al te graag zijn Tata Nano met chauffeur beschikbaar stelt voor een zeer vriendelijk tarief en dan als bonus zelf mee gaat als gids.

Hier zijn we in de hoofdstad van de Tai Ahom in Sibsagar, of Sivasagar in de oude spelling. De paleizen, tempels en theaters zal ik nog wel eens posten maar vandaag houd ik het bij die lieve oude baas poserend naast zijn opa in het museum.

Geen fotografisch hoogstandje met mijn telefoon in het slechte licht, maar wat een fantastische man.