Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwijnshert in Kaziranga National Park.

Assam,
India


K A Z I R A N G A
Zo noemt onze vriend Pralay Lahiry doorgaans Kaziranga National Park.
Of hij noemt het HOME.
En soms Paradise.

Ik ga hier niet vertellen over hoe mooi Kaziranga is. Niet over die kuifarend in de boom naast ons, bijna te dichtbij voor het teleobjectief. Niet over het paar neushoornvogels die datzelfde kunstje flikte. Of over die tijger die bijna een hert te pakken nam uit het hoge olifantengras. Niet die otters, of die buffels, of die olifanten met hun roadblock. Vergeet het maar, ook die moerasfrancolijnen, otters, schildpadden, streepkopganzen, slangenarenden en kingfishers.

Nee, deze tip gaat over Pralay. Of eigenlijk over zijn bedrijf My Wild India wat hij samen met zijn vrienden Sougata De en Shobitro Shatterjee runt. My Wild India specialiseert zich in safarireizen in (noordoost) India. Ze kennen de beste plekjes, ze kennen het gedrag van de dieren. Maar minstens zo belangrijk: ze zijn ook nog fotograaf.

Neem bovenstaande plaat. Een zwijnshert, je ziet ze vrij veel in de nationale parken in Assam. De gemiddelde gids wijst ze aan, rijdt er zonder te stoppen langs want de gast wil neushoorns zien. Pralay ziet niet alleen het dier, hij ziet het plaatje. Hij dirigeert de chauffeur, tot het licht perfect is. En de achtergrond. Hij neemt je mee naar de minder bekende delen van Kaziranga zoals hier de Burapahar Range.

Klinkt dit als onbeschaamde reclame voor My Wild India ?

Klopt volledig. Dankzij hen hebben wij dingen gezien, plaatsen bezocht en ervaringen gehad die we zeer waarschijnlijk gemist zouden hebben als we met een ander gereisd hadden.

Info:
http://www.mywildindia.com
http://www.ourwildindia.net/my-wild-india.html

Had ik al gezegd dat je daarnaast ook nog verschrikkelijk met ze kan lachen ?
Nee ?
Nou, je kan ook verschrikkelijk met ze lachen !