Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tiwa trommelaar.

Assam,
India


Hij doet zijn uiterste best om serieus te blijven kijken terwijl zijn stamgenoten om hem heen gekke bekken staan te trekken. Net voordat hij in lachen uitbarst maak ik dit portret van deze trommelaar.

We zijn op het Tiwa Folk Cultural Festival in Jagiroad. De Tiwastam is een van de vele etnische groepen in noordoost India. Zoals de meeste mensen in dit gebied lijken ze eerder Zuidoostaziatisch dan Indiaas. Er leven circa 200.000 Tiwa's In de regio voornamelijk in de staten Meghalaya en Assam. Ze zijn o.a. te herkennen aan de oranje gamusa, de traditionel sjaal van Assam die doorgaans wit met rood is.

Op het festival wordt gedanst en gezongen, is er traditioneel voedsel maar er worden ook symposia gehouden over de toekomst van het volk. Verwacht geen hordes toeristen, dit is echt een feest voor Tiwa's zelf. De data waarop het plaatsvindt verschillen van jaar tot jaar , doorgaans is het begin februari. Nripen Nath van Maibong Eco Resort kan hierover duidelijkheid verschaffen.

Jagiroad ligt 35 km ten oosten van van Guwahati, de toegangspoort tot noordoost India. Prima te combineren met een bezoek aan Pobitora Wildlife Sanctuary waar ik al een aantal tips aan gewijd heb.

Info:
https://www.facebook.com/nipen.nath.50
http://www.ourwildindia.net/hotel-pobitora.html
.