'Women only' taxi's in Bombay image
Tammy85

'Women only' taxi's in Bombay

Verboden voor mannen, dat zijn de taxi's van het nieuwe bedrijf 'Forsche' in Bombay. De auto's zijn voorzien van allerlei vrouwelijke snufjes, zoals een make-up-set, grotere spiegels en een tijdschriftenrek. Ook aan de buitenkant hebben de taxi's een vrouwelijke 'look'. De auto's zijn wit met zilver van kleur met daarop het blauw-roze logo van Forsche.

Personeel
Bijna tweehonderd sollicitanten meldden zich als aspirant-chauffeur bij Roy. Na drie proefritten bleven achttien vrouwen over. De meesten van hen zijn boven de veertig en hebben volwassen kinderen. De oudste werkneemster is een 57-jarige grootmoeder. 'Ze spreken goed Engels en zijn hoogopgeleid', zegt Roy. 'Ze hebben jaren hun echtgenoten en kinderen rondgereden en zijn ontzettend blij dat ze er nu voor betaald worden'.

Loerende blikken
Revathi Roy heeft het bedrijf Forsche -een woordspeling op het luxe automerk Porsche en de woorden 'for she'- niet zomaar in het leven geroepen. Met het oprichten ervan wil ze vrouwen in Bombay op elk moment van de dag beschermen tegen de loerende blikken van haar mannelijke collega's; iets waar veel vrouwen in Bombay, zowel lokale bewoonsters als toeristen, over klagen.

Forsche
Vooralsnog begint Roy met tien taxi's, maar dat moeten er uiteindelijk vijfentwintig worden. Wanneer het project succesvol is, zal Roy ook in andere Indiase steden taxicentrales opzetten.

Foto 'Typische Indiase taxi' door hansbaltes.reisreporter.nl.