Kaukasus gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koruldi Lakes

Kaukasus gebergte,
Georgië


Vanuit Mestia kun je een prachtige wandeling maken naar de Koruldi Lakes. Deze wandeling is overigens niet heel gemakkelijk, want je gaat letterlijk 10 kilometer lang alleen maar bergop alvorens je de bergmeertjes bereikt. Bereid je dus goed voor. Zorg voor goede schoenen, voldoende water en eten.

De wandeling start in het centrum van Mestia en al snel ga je direct bergopwaarts. Hoe hoger je loopt, hoe mooier de uitzichtpunten worden. Ook zie je de begroeiing steeds veranderen. Misschien heb je aan het begin van de wandeling al het kruis bovenop de berg gezien. Hier ben je ongeveer halverwege de route. Bij het kruis heb je een geweldig uitzicht over de stad Mestia en hier kun je je verbazen hoe hoog je al bent gewandeld. Vanaf hier ga je een stuk verder de bergen in tot je de Koruldi Lakes bereikt.

De Koruldi Lakes zijn drie verschillende bergmeertjes die niet ver van elkaar gelegen zijn. Ze zijn zeer fotogeniek met de weerspiegelingen van de omliggende bergtoppen. Ik stuur hier de drone eens de lucht in om een overzicht te maken van de meertjes. Erg lang kunnen wij hier overigens niet genieten. Het begint al te miezeren en donkere onweerswolken naderen in een rap tempo. Met onweer willen wij niet bovenop de bergen zijn, dus we wandelen de 10 kilometer weer terug. Gelukkig is dit alleen maar afdalen. Eenmaal terug in Mestia voelen we alle spieren in onze benen en gunnen we onszelf een lekker koud biertje.