Cebu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Visayas en Malapascua

Cebu,
Filipijnen


Ook voor een heerlijke strandvakantie is Malapascua een aanrader. Wie van rust en gezelligheid houdt is op dit eiland aan het juiste adres. Geen disco en drukke boulevards, maar mooie stranden en kleine restaurantjes aan het strand, waar je af en toe wat live muziek hoort.

De Filipijnen bestaan uit welgeteld 7107 eilanden. Als je tijdens je bezoek aan het eiland slechts een of twee eilanden aandoet zie je lang niet al het moois wat de archipel te bieden heeft. Zeker ook omdat de vele kleine eilandjes het allerleukste van de Filipijnen zijn. Op de grotere eilanden heb je ook witte stranden en helder water maar het voelt toch allemaal net wat leuker aan als het eilandje nauwelijks op de kaart te vinden is. Eilandhoppen in de Filipijnen doe je voornamelijk in de Visayas.

Dit is een verzamelnaam voor een grote eilandengroep gelegen in het midden van de archipel. Populaire eilanden die bij de Visayas horen zijn Cebu, Bohol, Boracay en Palawan. Helaas is Boracay inmiddels gesloten vanwege de vervuiling. Maar inmiddels nemen de andere eilanden ondertussen maatregelen om dat te voorkomen. Ga je naar het eco eiland Palawan, pas dan op voor zandvlooien. Momenteel is daar een enorme plaag.