Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Live every moment in Shanghai 2

Shanghai,
China


De 6 kilometer lange winkelstraat Nanjing Lu is niet te missen in Shanghai. Er is een voetgangersgedeelte waar een gratis treintje rijdt en waar de prijzen wat lager zijn dan in het gedeelte waar deze foto is gemaakt in een doorzichtige kubus die gratis toegankelijk is voor fotosessies (zie eerdere foto)
Als je binnen bent, loop je als het ware tussen de wolken. Er hangen neon motto's aan de wanden, zoals ‘Live every moment’ en voor kinderen 'Cool kid'. Dit mannetje voelt zich echt wel 'cool'!
Shanghai is een stad van tegenstellingen. Binnen een kilometer sta je in de
Jing’antempel, letterlijk de Tempel van Rust en Vrede. Net als bij veel andere boeddhistische tempels in China is er de mogelijkheid voor gewone Chinezen om te bidden en doet de tempel daarnaast dienst als woonvertrek van de monniken. De tempel is dan ook niet één gebouw, maar een heel complex met zowel openbare als afgescheiden gedeeltes.
De Jing’antempel is gelegen in een zeer welvarend deel van Shanghai en is de rijkste boeddhistische tempel van de stad. Dit komt onder meer tot uiting in de vele relikwieën, beelden en andere eigenaardigheden die de monniken door de eeuwen heen verzameld hebben. Zo hangt er bijvoorbeeld een enorme koperen bel van de Hongwu keizer, de stichter van de illustere Ming-dynastie (1368-1644). Je betaalt ook een aardige entree, maar die is beslist de moeite waard.
En: ga vooral vroeg vanwege de drukte.