Shanghai Shi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Droom nu, reis later naar Suzhou

Shanghai Shi,
China


Fijn motto op de omslag van Columbus magazine: Droom nu, reis later.
Als het weer kan, reis dan eens naar Suzhou!
Suzhou is een van de bekendste watersteden in China. Daarnaast zijn er veel siertuinen met maanpoorten en lotusvijvers. Samen met de brede stadsgrachten en toegangspoorten tot de oude binnenstad waan je je zo honderden jaren terug in de tijd. Sommige van de kanalen zijn meer dan duizend jaar oud, terwijl sommige delen van de stadsmuur zelfs dateren van voor de Christelijke jaartelling.
De binnenstad is maar een heel klein onderdeel van miljoenenstad Suzhou, het is dus wel even zoeken voor je de sfeer van de oude stad voelt. Wij zijn langs achterafgrachtjes gelopen, waar het leven zo zijn gang gaat: er komen gondels voorbij met koopwaar, we kijken binnen bij de noedelmaker, proberen in een van de clubhuizen voor ouderen onder grote hilariteit mee te doen met Mahjong.
Deze oude man is verdiept in zijn krantje, we storen hem maar niet.
Je komt makkelijk in Suzhou vanuit Shanghai door een van de nieuwe hogesnelheidstreinen te nemen. Deze G-treinen brengen je met een topsnelheid van 350 km/u in minder dan een half uur naar het hoofdstation van Suzhou, vanwaar je zo de binnenstad in kunt lopen.
Het is niet nodig van tevoren kaartjes te kopen, dit kan gewoon bij aankomst op het station. Aangezien de automaten in de stationshal niet overweg kunnen met een buitenlandse paspoort, zal je je kaartje wel aan het loket moeten kopen. Dit is te vinden aan de overkant van de straat. Een enkele reis kost 40 yuan. De eerste trein naar Suzhou vertrekt om 6:05, de laatste trein terug naar Shanghai vertrekt om 22:22.
Let op: neem uitgang Noord, volg Suzhan Lou en steek via Renmin Lu het water over., dan kom je het snelst in de oude stad.