Shanghai Shi beste reistijd

Het weer in Shanghai Shi

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Shanghai Shi te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Shanghai Shi? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Shanghai Shi

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-China:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-China: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-China: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tibet:De beste reistijd voor Shanghai Shi is april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet. Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd mei, juni en september.


Reisadvies Shanghai Shi: is Shanghai Shi veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
29 t/m 31 januari Chinese Nieuwjaar, 1 oktober Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Shanghai Shi

Beste foto's & tips van Shanghai Shi

'1103360' door corriedewinter '1103360' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

Mis Pudong niet in...

corriedewinter

Dit beeld van Shanghai komt regelmatig voorbij, toch laat ik het jullie graag zien. Je kijkt naar de ferry die oversteekt naar Pudong aan de overkant van de Yangtze. In Pudong vind je attracties voor het hele gezin, zoals het Century Park met fietspaden, roeivijvers en minigolfbanen, en het Shanghai Disney Resort. Als je het gewone Chinese familieleven wilt meemaken, loop dan eens door het park. Ook de Oriental pearl tower is een bezoek waard, je hebt een prachtig uitzicht vanaf deze toren. Het Shangri La hotel is wat lager, maar ook daar heb je een mooi uitzicht en het is natuurlijk veel goedkoper. Tip 1: vaar met de ferry over naar Pudong en kijk maar waar je terecht komt. Tip 2: vaar terug en neem vroeg in de avond een riviercruise. Het is minder druk, je ziet het dan langzaam donker worden en uiteindelijk alle verlichting in volle glorie. Gebaand pad? Dat wel, maar toch Columbus, want je weet niet waar je terecht komt.

'1116807' door corriedewinter '1116807' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

Vers gestreken...inkt

corriedewinter

Het is gezellig druk op de kleine voedselmarkt in het oude gedeelte van Shanghai. We maken overal een praatje en kijken onze ogen uit naar de de verschillende bereidingswijzen van voedsel. Dit varieert van hypermoderne barbecues tot deze originele manier van grillen: namelijk met een strijkbout. Ik eet zelf geen vis, maar het zal best lekker zijn voor de liefhebbers.

'1103215' door corriedewinter '1103215' door corriedewinter

ChinaShanghai Shi

ChinaShanghai Shi

O wat ben je mooi in.

corriedewinter

Wat hebben we een plezier gehad met deze oudere dames in een 'buurthuis'in Suzhou. Suzhou staat bekend als het Venetië van het Oosten. Het oude centrum wordt doorkruist door een waternetwerk van 24 kanalen. Het is er druk met vooral Chinese toeristen die niet alleen met een gondel door de kanalen willen varen, maar ook de vele tuinen bezoeken die de stad rijk is. Wij zochten juist de achterafstraatjes op, die vlak langs de kanalen liggen. Hier kijk je zo de huizen in, meestal staan de ramen open. Deze dames en een enkele heer zagen we in een piepklein buurtcentrum, eigenlijk een grote kamer, waar spelletjes zoals mahjong werden gespeeld; er werd stevig gerookt en gekletst. Nadat ik had gezegd dat de dames er zo mooi uitzagen (piaoliang), mocht ik best foto's maken. Ze gingen er echt voor zitten en hadden de grootste lol.

Laat kaart zien