Shandong foto's & tips

'274707' door Bergwerk '274707' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Pan Surgery

Bergwerk

Boxing is een kleine Chinese stad in de buurt van Jinan. Hier speelt het leven speelt zich af op straat. Met plezier jaste deze pannenman vakkundig nieuwe bodems in oude versleten pannen. Ik heb ff staan kijken maar de operatie ging snel en vakkundig. Weggooien kan altijd nog...

'225158' door Bergwerk '225158' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Motorized Tricycle

Bergwerk

In Boxing, een stadje in de provincie Shangdong ben je echt op het platteland. Landschappeljik niet zo interessant maar je loopt in het dagelijkse rauwe Chinese leven en ik heb daar toch veel mooie indrukken opgedaan. Op de wegen was het een komen n gaan van deze multi-purpose brommers. Erg handig voor allerlei handel waar de Chinezen nu eenmaal altijd mee in de weer zijn.

'226050' door Bergwerk '226050' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Outdoor Cooking

Bergwerk

Even buiten de stad Boxing in een dorp op het platteland. Er liep slechts één doorgaande weg door het dorp waarlangs al de handel en wandel van de bewoners plaatsvond. Deze Chinese kok was naar hartelust aan het wokken. Alles wat er nog enigszins eetbaar uitzag werd door hem in een dikke plas olie krokant uitgeserveerd. Ondanks dat we best trek hadden, hebben we deze keer toch maar bedankt...

'272383' door Bergwerk '272383' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

The Poulterer

Bergwerk

In Boxing, een stadje in de provincie Shangdong ben je echt op het platteland. Landschappeljik niet zo interessant, maar je loopt in het dagelijkse, rauwe Chinese leven waar alles zich op straat afspeelt. Deze ganzen lagen in ieder geval klaar voor de verkoop.

'231313' door Bergwerk '231313' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Keep Straight

Bergwerk

Op het Chinese platteland in het dorpje Dianzizhen. Als je even van de grote weg af bent zie je het echte Chinese leven aan je voorbij gaan. Iedereen heeft zijn eigen handeltje en is druk met van alles en nog wat. Deze theekistenboer kon zijn volgepakte laadbakbrommer nog maar net in het spoor houden.

'228478' door Bergwerk '228478' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Market-Man

Bergwerk

Op de markt in het plaatsje Dianzizhen was deze vriendelijke oude man zeer nieuwsgierig waar wij vandaan kwamen. Onze tolk kon dat natuurlijk haarfijn uitleggen. Dat ook de mondgedoekte dames op de achtergrond erg nieuwsgierig waren blijkt wel uit de foto.

'229007' door Bergwerk '229007' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Off Road

Bergwerk

Vanuit de provinciestad Boxing loopt er een verharde weg richting het zuiden die de stad met andere steden verbindt. Deze wegen zijn doorgaans prima te berijden en er best veel verkeer. Maar als je ook maar één meter van die wegen af gaat is alles onverhard. Hier loopt deze weg door het plaatsje Dianzizhen en als je daar een zijweg in wilt gaan dan zie je dit...

'233871' door Bergwerk '233871' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Happy Couple

Bergwerk

Dit echtpaar bestierde een levensmiddelenwinkeltje in Dianzizhen op het Chinese platteland. Niet alleen zij voor ons, maar ook wij voor hen waren natuurlijk interessant en mevrouw moest erg lachen omdat wij in het onverstaanbare Nederlands tegen elkaar praatten.

'228202' door Bergwerk '228202' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Tyre Trouble

Bergwerk

Op al die slechte wegen heb je zo een lekke band. Deze zelfstandige bandenboer had zijn nering langs de doorgaande weg in Dianzizhen. Met de beperkte middelen werden de nodige bandjes opgelapt en gemonteerd. Karren maar weer.

'227292' door Bergwerk '227292' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

At The Back

Bergwerk

Ergens in piepklein dorpje, een half uurtje rijden van de provinciestad Boxing, stond deze vriendelijke Chinees mij gade te slaan. Ik was natuurlijk weer met mijn cameraatje in de weer en hij ging er eens goed voor staan wat ik nu wel uitspookte. De taalbarrière was er de oorzaak van dat ik nu nog steeds niet weet wat hij nou achterop vervoerde en waarvoor dat diende. Wie het weet mag het zeggen.

'294362' door Bergwerk '294362' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Rural Street Life

Bergwerk

Dianzizhen | Shangdong. Ondanks de lage novembertemperatuur zindert de middaglucht van de smog. Dit is het kleine plaatsje Dianzizhen buiten de stad Binzhou. Dit is het normale straatbeeld wat je buiten de grote steden vaak tegenkomt. Een verharde weg maar daarnaast onverharde en slecht onderhouden stukken grond met behoorlijke kuilen waarlangs je allerlei winkeltjes en werkplaatsen vindt. Er rijdt van alles wat op de weg, driewielbrommers, fietsen, scooters, heeele oude vrachtautootjes maar ook spiksplinternieuwe BMW's enAudi's. De contrasten zijn pijnlijk groot.

'37010' door GerritP '37010' door GerritP

ChinaShandong

ChinaShandong

Fiets volgeladen.

GerritP

Guangzhou. Op de trappers staan is het motto.

'232958' door Bergwerk '232958' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Easy Riding

Bergwerk

Dianzizhen is een gehucht langs een doorgaande weg op het Chinese platteland. Langs weerskanten van de weg speelt het leven in het dorp zich af. Ook deze oudere jongeren cruisten met hun laadbakbromdriewielers op deze enige fatsoenlijk te berijden weg easy heen en weer. Ik vond het wel een mooi authentiek plaatje. O ja, en ze hebben ook nog eens dezelfde jas aan.

'232062' door Bergwerk '232062' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Guarding The Cabbage

Bergwerk

De Chinese kool is voor de deur afgeleverd, maar waag het niet er eentje mee te nemen want die kuitenbijter begint dan dreigend te grommen.

'226649' door Bergwerk '226649' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Late Shopping Nght

Bergwerk

Ook 's avonds ademt een doorsnee Chinese winkelstraat toch heel veel sfeer uit. De straatgeluiden en een bonte mengelmoes van het neonlicht van de winkels met de straatverlichting geeft toch wel weer bijzondere plaatjes.

'227646' door Bergwerk '227646' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Countryside Street...

Bergwerk

Ondanks de lage novembertemperatuur zindert de middaglucht van de smog. Dit is het kleine plaatsje Dianzizhen buiten de stad Binzhou Dit is het normale straatbeeld wat je buiten de grote steden vaak tegenkomt. Een verharde weg maar daarnaast onverharde en slecht onderhouden stukken grond met behoorlijke kuilen waarlangs je allerlei winkeltjes en werkplaatsen vindt. Er rijdt van alles wat op de weg, driewielbrommers, fietsen, scooters, heeele oude vrachtautootjes maar ook spiksplintenieuwe Audi's. De contrasten zijn pijnlijk groot.

'418136' door twalia '418136' door twalia

ChinaShandong

ChinaShandong

Versierd

twalia

De oude ommuurde stad Kaifeng was de hoofstad tijdens zeven dynastieën. Het hoogtepunt bereikte Kaifeng als hoofdstad van de Noordelijke Song (960-1126). Tussen moderne blokkendozen zijn nog steeds de sporen van deze tijd te vinden. Een voorbeeld is het Shanshaan Gangildehuis. Dit huis werd gebouwd door kooplieden. Het is een uitbundig versierd gebouw. Op het gebouw staan afbeeldingen uit het koopmansleven. Verder zijn er veel versieringen van dieren, vogels en gouden vleermuizen (gelukssymbolen).

'307884' door chris1370 '307884' door chris1370

ChinaShandong

ChinaShandong

Eten in China

chris1370

Je kan op je gemak uitzoeken aanwijzen en dan wordt het voor je klaar gemaakt meestal namen we 4 gerechten 1 x vlees 1 x vis of kip en 2 groente gerechten met een kan chrysanten thee en klaar was kees

'225451' door Bergwerk '225451' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Work don't stop at 67

Bergwerk

Wat in het Chinese binnenland heel gewoon is en ons opgevallen is, is dat iedereen die nog maar enigszins kan bewegen aan het werk is. Hoe oud men ook is, het werk moet gedaan. Deze drukke dame keek eerst wel wat vreemd op toen die rare, grote witte kerel een foto stond te maken, maar even later ging ze er toch uitgebreid voor staan.

'225708' door Bergwerk '225708' door Bergwerk

ChinaShandong

ChinaShandong

Boxing Nightlife

Bergwerk

In het provincie stadje Boxing gaat het leven tot laat in de avond gewoon door. En als je dan langs de straten loopt en je ziet al de neonlichten, de uitgestalde waar en de in elkaar geknutselde voertuigen, dan levert het ook als het donker is mooie plaatjes op.

'307891' door chris1370 '307891' door chris1370

ChinaShandong

ChinaShandong

Kunst? Qingdao

chris1370

Men vertelde mij dat dit kunst is, ik heb mijn twijfels gezien de grote. Maar staat pontificaal in het hart van het business center in Qingdao en is een markant punt.

'397233' door Airdream1955 '397233' door Airdream1955

ChinaShandong

ChinaShandong

Een delicatesse bij..

Airdream1955

Tijdens mijn zakenreis deze week van 29 juli tot 5 augustus heb ik werkelijk alle gerechten gegeten die er zo een beetje zijn in Hangzhou en Weifeng. Dit gerecht is eieregerecht met een geurtje, de eieren zijn namelijk in paardenpoep gekookt. Na het eten van intestines en bijen kon dit er ook nog wel bij. Wordt vervolgt

'37020' door GerritP '37020' door GerritP

ChinaShandong

ChinaShandong

Zit er nog wat voor m

GerritP

Guangzhou. Kruidenmarkt. Nieuwsgierig kijkt deze vrouw of er misschien nog iets voor haar bij zit.

'307892' door chris1370 '307892' door chris1370

ChinaShandong

ChinaShandong

E|ven afkoelen hartje

chris1370

Dit is het ware water festijn voor jong en oud gaat 's ochtends om 10.00 aan en 's middags om klok slag 16.00 uur weer uit en spuit niet permanent maar onvoorspelbaar zo niets en het volgende moment ben je z..k nat als je niet op let.