Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong's Beste Uitzicht (bijna) Gratis!

Hongkong,
China


Hongkong telt nog méér wolkenkrabbers dan New York! Logischerwijs levert een standpunt hoog boven de stad dan een prachtig uitzicht op. Dat je het beste uitzicht over de stad Hongkong hebt vanaf Victoria Peak, hoef ik niemand te vertellen. In ieder geval niemand die zich ooit ook maar enigszins in de stad verdiept heeft. De meeste toeristen nemen de beroemde Peak Tram naar boven. Dit zal ongetwijfeld een leuke belevenis zijn, maar aangezien een trip naar de stad behoorlijk duur is, past dit niet in een ieders budget. Bovenaan de berg kom je terecht in een shopping mall, waar drommen reizigers zich direct laten leiden door de wegwijsbordjes naar het uitzichtterras, waar je wederom entree moet betalen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit uitzicht je nauwelijks iets hoeft te kosten!

Je kunt namelijk in plaats van de Peak Tram ook de lokale bus nummer 15 pakken (niet te verwarren met 15c, deze gaat niet helemaal tot bovenaan de berg). De bus vertrekt in de buurt van Central, maar je kunt ook eenvoudig opstappen bij Exchange Square. Een ietwat bochtige rit naar boven kost zo'n 45 minuten tot een uurtje, afhankelijk van het verkeer. Onderweg zie je de prachtige stad al aan je voorbij trekken. Een buskaartje kost overigens een dikke euro, meer niet. Boven aangekomen kun je links om de shopping mall heen lopen en een wandelpaadje langs de berg volgen. Binnen een kwartiertje lopen, heb je van hieruit een waanzinnig uitzicht over de wolkenkrabbers, de haven, de bergen en de eilandjes die Hongkong rijk is. Onwaarschijnlijk mooi en helemaal gratis! Ik deelde het uitzicht slechts met een handjevol medereizigers. Het is aan te raden om aan het einde van de middag te gaan, zodat het licht mooi is. Bovendien kun je dan wachten tot het donker is en opnieuw het wandelpaadje op lopen, voor een zo mogelijk nóg mooier uitzicht op de verlichte stad in het donker! Echt super!

Deze variant kost je met twee personen dus een euro of 2 (inclusief vervoer) i.p.v. ongeveer 35 euro wanneer je de tram en het uitzichtterras doet. Wanneer geld geen rol speelt, maakt het natuurlijk niets uit, maar voor de budget-reizigers onder ons is dit uiteraard een aanlokkelijk alternatief!