Hongkong beste reistijd

Het weer in Hongkong

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Hongkong te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hongkong? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Hongkong

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hongkong: 

De beste reistijd voor Hongkong is april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet. T


Reisadvies
Voor Hongkong geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Chinese Nieuwjaar, 1 oktober Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Hongkong

Beste foto's & tips van Hongkong

'487513' door deerik '487513' door deerik

ChinaHongkong

ChinaHongkong

The Peak

deerik

Als je naar Hong Kong gaat moet je absoluut een bezoek aan The Peak brengen. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de stad die meer wolkenkrabbers herbergt dan welke stad ook! Je gaat naar boven doormidden van een ritje in de Peak Tram. Dit is al een ervaring op zich, Hongkongs wolkenkrabbers glijden langs je raam onder een haast onmogelijke hoek als je klimt naar De Piek. Deze historische kabeltram is al sinds 1888 in gebruik. De op een aanbeeld lijkende Peak Tower heeft een groot observatieplatform dat Sky Terrace 148 wordt genoemd en verder eetgelegenheden en winkels.

'162869' door Esthers '162869' door Esthers

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Jonk

Esthers

Traditionele zeilboot Junk Bae ( jonk ) in de haven van Hongkong

'487837' door channeke '487837' door channeke

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Bijzondere stad!

channeke

Toen ik mijn reis naar China boekte samen met mijn reismaatje was ik gelijk enthousiast. Eén stad in deze reis zou voor mij namelijk heel bijzonder zijn. Hongkong! Hongkong is een stad waar ik al lange tijd naar uitkeek om te bezoeken. Mijn vader heeft hier vroeger jaren gewerkt en aangezien hij ruim 16 jaar geleden overleed, vond ik het heel speciaal om deze stad door zijn ogen te bekijken (na alle verhalen die hij altijd vertelde). Mijn reisblog begon die dag met: 'Vandaag een bijzondere dag. Eindelijk naar Hongkong!' Ook al heb je geen speciale reden om de stad te bezoeken is dit toch zeer de moeite waard. Van shoppen, het hoppen langs de vele verschillende eilanden tot aan het heerlijke eten. Een stad die je niet mag missen! :-)

Laat kaart zien

Laatste Hongkong artikelen

Expo Hongkong 4 april in A'dam

Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonderen in het Muziekgebouw Aan 't IJ.

Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonder...

VIDEO: Chinese vrouw flipt rijstpan uit

Een Chinese vrouw op de luchthaven van Hong Kong komt er achter dat ze haar vlucht gemist heeft en wordt hysterisch. Twee medewerkers van het vliegveld proberen haar te kalmeren, maar tevergeefs. Ze werd overigens wél een hit op YouTube!

Een Chinese vrouw op de luchthaven van Hong Kong komt er achter dat ze haar vlucht gemist heeft en wordt hysterisch. Twee medewerkers van het vliegvel...

Door: Vellah Bogle
Alligatorsnoeken in Hongkong

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.

Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong...