Hongkong reisblogs

Ni Hao!! Onze kennismaking met Hong Kong & China

corinerick was er (tot 29 mei 2010) Gepost op 27 jun 111 reacties

24 mei 2010 vliegen we vanuit Kuala Lumpur naar Hong Kong. We hebben nogal wat last van turbulentie. L. vindt het allemaal wel leuk en ziet het als een attractie. Wij eigenlijk niet… In Hong Kong staat B. (C. haar moeder) op ons te wachten. B. zal de komende vijf weken met ons meereizen door China. We gaan met de taxi naar Kowloon waar ons hotel ligt. Het is al avond als we aankomen en we besluiten iets in de lokale ‘foodcourt’ te eten. We zijn de enige westerlingen en snel is duidelijk waarom: bijna alles is alleen in het Chinees aangegeven. We bestellen dus maar iets en hopen dat het smaakt. Deels komt onze hoop uit, gelukkig in hoeveelheden die net genoeg zijn om de honger te stillen.

De volgende dag gaan we naar Hong Kong Island (Hong Kong is namelijk een verzameling eilanden). Hier bezoeken we de langste roltrappen ter wereld (samen 800 meter lang) en gaan we naar de Man Mo tempel in een oud en authentiek deel van Hong Kong. Het zal de komende tijd wel vaker voorkomen: L. en K. zijn vaak (voor Chinezen) een grotere attractie dan de bezienswaardigheid waar we zijn… Na de lunch gaat R. terug naar het hotel. R. heeft nog steeds last van zijn nek en de pijn laat het niet toe om verder gaan. De rest gaat Victoria Peak bekijken en ze nemen de tram naar de top van de berg. Vanuit het Skydeck hebben ze een schitterend uitzicht over Hong Kong!

Na een nacht rust besluiten R. en C. dat het tijd is om kennis te maken met de lokale gezondheidszorg en vertrekken naar een ziekenhuis om naar R. zijn nek te laten kijken. Na een diagnose en een aantal X-rays (röntgenfoto’s) staan ze aan het eind van de ochtend weer buiten met een tasje vol medicijnen. Spierverslappers, pijnstillers en aanverwanten. Na een eerste ‘pillen-shot’ gaan we naar het eiland Lantau. We gaan met een gondel omhoog naar een oud dorp waar we o.a. een groot Boeddha beeld en klooster bekijken. ’s Avonds zijn we terug in Kowloon en lopen we met z’n allen over de avondmarkt. Leuk voor ons en leuk voor de lokale bevolking!

Donderdag is kinderdag: we gaan naar Hong Kong Disneyland. Het park komt ons bekend voor: het is overduidelijk gebouwd met Disneyland Anaheim (bij LA) in het achterhoofd. Dat maakt de pret er echter niet minder om. De jongens krijgen geen genoeg van alle attracties en stripfiguren. Na vele ritjes in allerlei karretjes bekijken we de parade waar alle bekende Disney figuren voorbij komen in een groot waterspektakel. Moe maar voldaan gaan we weer terug met de metro. Die avond liggen we relatief vroeg op bed, alhoewel de jongens nog wel verhalen hebben om ons (en elkaar) nog even wakker te houden…

Oorspronkelijk zouden we vroeg in de ochtend naar Shenzhen (China) vertrekken. Een blik op ons definitieve reisschema (dat we in Australië en Bali per mail ontvingen) staat echter nu een vlucht in de avond. We hebben dus nog even tijd en gebruiken deze om nog even met een oude boot (Star Ferry) van Kowloon naar Hong Kong Island te varen, nog even rond te lopen voor we terug te gaan met de metro. In de loop van de middag vertrekken we naar Shenzhen: eerst met de metro tot de grens, en vanaf de grens per taxi verder naar de luchthaven. De taxi vergt enig onderhandelwerk, maar we komen er wel uit… Op het vliegveld blijkt dat onze vlucht vertraagd is. Een uur later dan gepland vertrekken we naar Guilin waar we pas rond middernacht in onze hotelkamer zijn… L. en K. houden het overigens verbazingwekkend goed vol, maar slapen al snel (net als wij).

De volgende dag moeten we helaas al weer vroeg opstaan omdat we om 8 uur opgehaald worden voor een boottocht over de rivier Li. Wij gaan per boot, onze bagage gaat met een auto naar Yangshuo. Langs de rivier Li bevindt zich het Karst landschap. Duizenden kleine en grotere bergen die een wonderlijk aanzicht geven vanuit de boot (maar ook vanaf het land mooi zijn om de zien). Helaas regent het wel, maar we zitten overdekt op een topplekje in de boot. De tocht duurt ruim drie uur en is inclusief een ‘simpele’ authentieke lunch. We krijgen in totaal 8 schalen met eten, dus wij zijn benieuwd wat een niet-simpele lunch inhoudt! Het eten smaakt ons goed, maar met de vorige lange dag en korte nacht nog in de benen eten we lang niet alles op… Begin van de middag arriveren we het guesthouse waar we de komende drie dagen zullen verblijven. Het guesthouse is van Nederlandse mensen die een zoontje hebben die ongeveer even oud is als L. L en K spelen een groot deel van de dag met P en wij rusten even uit van alle drukte van de afgelopen dagen. Met R zijn nek gaat het inmiddels weer goed en hopelijk blijft dat zo…

corinerick Positie 14515 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Big Buddha in HongKong op Lantau-eiland
blogfoto nr. 2
Het mystieke Karstgebergte
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel herkenbaar. Vlot geschreven verhaal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.