Hongkong reisblogs

Guangzhou - verhaal van een stagiaire in China IV

CarinaVollebregt was er (tot 15 okt 2007) Gepost op 30 jul 100 reacties

Op mijn stagekantoor in Guangzhou is niet veel veranderd: heb niets te doen voor hen, dus ik kom op 10u op kantoor aankakken, doe wat klusjes, stalk wat mensen met mailtjes en ga tussen vijf en half zes weer naar huis! Ik heb inmiddels een kamergenoot (heb geen idee wat zijn naam is: hij heeft het inmiddels wel al drie keer gezegd, maar ik kan het echt niet onthouden) die aan me vroeg: "Werken advocaten in Nederland altijd zo kort?" Blijkbaar straal ik toch nog steeds niet die opperste verveling uit!!!

Over die kamergenoot trouwens, hij is echt komisch, want hij laat echt keiharde boeren terwijl hij aan de telefoon zit! Zou mooie boel zijn als ik dat ook eens zou gaan doen eenmaal terug in Nederland. Misschien ben ik trouwens dan al zo verchinesiseerd dat ik het uberhaupt niet meer kan tegenhouden!

Die telefoongesprekken van hem zijn trouwens nog een hele onderneming op zich: op onze ienemienie kamer met twee bureaus staan namelijk maar liefst vier telefoons, plus nog twee mobiele telefoons, dus zes in totaal! En elke keer rinkelt er een andere! Tijdens de afwezigheid van die kamergenoot nam ik dan ook steevast de verkeerde op. Mijn kamergenoot niet: die weet feilloos de juiste telefoon te vinden, maar het is wel ernstige stress als hij aan de telefoon zit en er gaat opeens een andere telefoon rinkelen of erger twee andere!!

Maandag heb ik gegeten met collega's. Van dat eten of van het lauwwarme theewater op kantoor ben ik beetje ziek geworden, dus zit nu aan de droge rijst met kip zonder kruiden enzo. Beneden in het restaurant kennen ze me inmiddels al (er is geen kantoorlunch) dus ik werd extra verwend met een kopje kippensoep, want daar knapte ik vast van op! zo sprak de meneer van het restaurant monter! Maar over dat etentje van maandag: een van mijn kantoorgenoten vroeg of er ook satire was op de Nederlandse tv. En of je dan ook politici, leden van koningshuis enz. belachelijk mocht maken. Vervolgens ging hij op gedempte toon vertellen over de enorme censuur in China. Hij vertelde dat hij met niemand over politiek spreekt behalve met vrienden die hij al jaren kent. Toen ik vroeg wat er gebeurde als je je wel publiekelijk uitsprak begon hij wat te sputteren en wilde verder niet meer op het onderwerp doorgaan. Bizar hoor!

Heb gisteren voor het eerst iets gegeten waarvan ik geen idee heb wat het was. Ja het was vis, maar verder.... Ik vond het er allemaal wat ondefinieerbaar uitzien, dus ik draaide het stuk ??? maar eens om en toen vond ik het er wel verdacht veel uitzien als een vissenkop. Moet eerlijk bekennen dat ik daarvan toch wel beetje schrok haha! Maar het was echt superlekker, dus ik heb de ondefinieerbare stukken ??? laten liggen, maar de rest keurig opgegeten. Vond mezelf wel een klein beetje een held! Maar deze culinaire exotische ervaring heeft mij er wel toe gebracht dat ik maar eens een plaatjesboek ga maken. Met daarin opgenomen: een kip, een koe, een varken, een vis (zonder kop), maar ook andere praktische info zoals een bus, een trein en dat soort dingen.

CarinaVollebregt Positie 23105 (0 p.) Lid sinds 07-03-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.