Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Dag 3-5 Hong Kong

Hongkong
China
Kirstenwitteman

Dag 3-5 Hong Kong

Zo de eerste 5 dagen zijn overleefd zonder een gezondheidsprobleem! *afkloppen* Het "warm" eten voor ontbijt en lunch is wel even wennen maar met al dat lekkere eten is dat geen enkel probleem :p ik heb wel gemerkt dat vegetarisch eten in een gemengde party (dus met niet vegetariërs) wel erg lastig kan zijn. De keuze is of alles vegetarisch of helemaal niks :p Gelukkig kan 1 van mijn vrienden de lokale tong dus is er meestal wel een knoop aan te breien. Niet altijd evenveel smaak maar als je voor 3 a 4 euro een hele maaltijd kan krijgen moet er niet te veel gezeurd worden he ;)

Deze laatste drie dagen hebben we best al veel dingen gedaan en gezien. Woensdag zijn we bijvoorbeeld naar avenue of the stars en het space museum geweest. Avenue of the stars is feitelijk gewoon de walk of fame van china. Alle bekende chinezen (waaronder bruce lee en jackie chan) hebben hun eigen sterren op deze lange boulevard. Naast wat westerlingen zijn er ook veel toeristen vanuit het chinese platteland. Deze mensen zien bijna nooit of hebben nooit westerlingen gezien. Je moet dus niet vreemd opkijken als je gevraagd word op de foto te gaan met ze zoals ons :p Vlakbij deze boulevard ligt ook het space museum (welke gesloten is op dinsdag dus opgelet!) Hier in hebben ze een soort omniversum achtige bioscoop. Het scherm is 180 graden geprojecteerd op het plafond en je ligt half in lig stoelen. Erg leuke korte filmpjes over bijvoorbeeld Pinguïns of het bestaan van aliens. Het is gewoon in engels of je krijgt oordoppen met engelse begeleiding. Daarnaast is er nog een kleine expositie over de ruimtevaart. Die films zijn erg leuk, de expositie niet heel bijzonder.

Donderdag was het Hong Kong herritage museum aan de beurt. Ze hebben verschillende expedities. Die dag was er toevallig 1 die mijn vrienden erg graag wouden zien maar ik nog nooit van gehoord had. Het was een expositie over de studio gibsli welke zorgt voor de kenmerkende tekenfilms van japan. Ikzelf vond de permanente en de bruce Lee expositie wat interresanter. Omdat dit museum niet erg groot was besloten we om fietsen te huren en stuk te gaan fietsen. Hierdoor zie je een heel ander stuk van Hong Kong. Ze hebben speciale fietspaden waardoor je niet door de drukte heen hoeft :P Alleen het links rijden is even wennen.

Vrijdag besloten we om naar lantau eiland te gaan om de big buddha te kijken. Er gaan speciale kabel wagentjes naar de plek waar de big buddha staat. Deze gaan op aardige hoogte en over de bergen. Helaas was vandaag niet zo mooie dag dus het waaide aardig hard en het karretje begon te schommelen. Vriendin 1 kreeg een paniek aanval en vriend 1 werd misselijk dus bij elkaar erg leuk ritje door de wolken :p eenmaal daar aangekomen was het zo mistig dat je de buddha niet eens zag wat aardig moelijk is aangezien dat beeld 30 meter hoog is ofzo. Nadat we de 250 treden omhoog waren geklommen en rondje om en in de buddha waren geweest begonnen we weer aan de klim naar beneden... na 10 treden begon het een beetje te regenen, halverwege begon het te storten en eenmaal beneden aangekomen waren we doorweekt. Gelukkig zorgde de regen wel voor dat de mist en bewolking weg gingen dus alsnog redelijk fotos kunnen maken. Na dit alles besloten we maar weer terug te gaan naar het apartement waarbij we eerst nog een outlet shopping centre hebben meegepakt. .

Al bij al blijft het een super stad ondanks het weer. Er zijn genoeg dingen te doen en te beleven. Nu is het tijd om naar bed te gaan want het is wel 6 uur later :p

Dikke kus

Foto's

e3282.jpg
e3282.jpg
Kirstenwitteman
13aee.jpg
13aee.jpg
Kirstenwitteman