Guilin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Boer in Guilin

Guilin,
China


Deze boer kwamen we tegen met een stel koeien, toen we op weg naar Guilin fietste op onze mountainbike langs de rivier door het Karstgebergte.
Het veelzijdige Guilin is één van die bestemmingen in China die je niet mag overslaan. De stad is relatief schoon en kent weinig luchtvervuiling, waardoor het een fijne stad is om een tijdje te verblijven. Stap hier aan boord van een bamboe vlot, en laat je via de Li River langs het scenische landschap en de mooiste bezienswaardigheden voeren.
Guilin is de stad van het water. Het centrum wordt omring door twee rivieren (de Li en Taohua rivier) en vier meren (Rong Hu, Shan Hu, Gui Hu en Mulong Hu), en tijdens een wandeling door het centrum zul je er hoe dan ook eentje tegen gaan komen. De twee grootste meren zijn Rong Hu en Shan Hu. De geschiedenis van deze meren gaat honderden jaren terug in de tijd, naar de Tang en Song dynastieën. Let daarom tijdens je wandeling ook op de overblijfselen van de oude stadsmuren: aan de noordelijke kant van Rong Hu staat de oorspronkelijke toegangspoort nog overeind.