China Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Snelweg naar Mt. Everest

Gepubliceerd: 09 jul 2007
1

Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen... of rijden natuurlijk.

China is al begonnen met het asfalteren van de 108 kilometer lange weg. Het project dat vijftien miljoen euro gaat kosten, wordt onder andere uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken tijdens de Olympische Spelen in 2008. Daarnaast moet het de belangrijkste route voor bergbeklimmers en wandelaars worden.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer China artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Handige Tips
Nooit meer visumstress met deze handige adviezen

14 jun 2017, In het ene land loop je in een paar minuten langs de douane en in het andere land kom je niet binnen zonder visum. Behoorlijk verwarrend allemaal, nietwaar?! We stelden een lijst samen van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, die alle...

2
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Specie

Door: Specie • Geplaatst op

Ze zouden de aarde nog opblazen als ze er geld mee konden verdienen. Blijft er dan echt niks meer echt??! :.-(

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.