Tonle Sap

In Tonle Sap vind je drijvende dorpen en prachtige natuur. Door middel van een boottocht kun je de omgeving het best verkennen. Het Tonle Sapmeer heeft in de droge tijd een oppervlakte van zo'n 2600 vierkante kilometer. In de regentijd daarentegen kan dat oplopen tot meer dan 24.000 vierkante kilometer. Het meer is tijdens de regentijd een paaigrond voor vis.

Informatie over Tonle Sap

Beste foto's & tips van Tonle Sap

'458970' door wisseschout '458970' door wisseschout

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Waterworld

wisseschout

In de film Waterworld moeten de mensen zien te overleven op het water nadat de gesmolten ijskap alles onder water heeft gezet. Ook op het Tonle Sap meer proberen de mensen te overleven op het water. Dat betekend b.v behalve veel reizen per boot, ook een drijvend groeten tuintje en drijvende varkens en kippenhokken.

'444272' door eabraas '444272' door eabraas

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Drijvend dorp

eabraas

Het Tonlé Sap meer staat vooral bekend om de bevolking die hier in drijvende hutjes woont. Met de tuk tuk ben ik van Siem Reap naar het meer gereden (wat overigens een goede manier is om het leven langs de weg en het water te bekijken) en vervolgens heb ik per boot het drijvende dorp bezocht. De mensen leven voornamelijk van de visvangst, de handel vanuit hun boten en de toeristen. Ik werd erg getroffen door de enorme en schrijnende armoede.

'506188' door wisseschout '506188' door wisseschout

CambodjaTonle Sap

CambodjaTonle Sap

Met een wel erg grote

wisseschout

Vooral de erg grote motor in deze "varende mand" viel mij op. Ga je van Siem Reap verder neem dan beslist de boot naar Battambang over het Tonle Sap meer. Dat is zitten en genieten.

Laat kaart zien