Phnom-Penh reisblogs

Morning Glory deel1

PaulineE was er (tot 29 dec 2003) Gepost op 08 apr 101 reacties

Morning Glory deel1

De weg deelt het land in tweeën. Nu en in de tijd van de Khmer Rouge. We rijden van Siem Reap naar Thailand. Op de achterbank van de bus worden onze ingewanden opnieuw gerangschikt. Na de grensovergang bij Piopet gaat de dancing road over in Thais asfalt, dan wordt het vast beter.

"Welcome to Phom Penh", zegt Lieng en ze overhandigt ons een tot een hart gevouwen 100 riel biljet als we aankomen in de Cambodjaanse hoofdstad. De komende dagen is ze onze gids.
Aan het einde van de middag laat Lieng ons achter bij de Foreign Correspondents Club. Het is druk. Ik bekijk de foto's aan de wand. Schietende legerofficieren, een neergeschoten brommer bestuurder ligt zwaar gewond op de grond en wordt beroofd van zijn horloge. En nog meer gruwelijkheden.
Een beetje te veel na een zware dag in het Tuol Sleng genocide Museum. Alle gevangenen zijn bij hun detentie op de foto gezet. Mensen die niet ouder zijn geworden dan hun laatste foto. Er hangen ook foto's van de voormalige bewakers aan de muur. Oudere mannen en vrouwen kijken ons, met vriendelijke ogen, aan. Foto's van hun dagelijks leven, nu, in deze tijd.
Na ons bezoek aan de voormalige S 21 gevangenis reden we langs velden met morning glory naar de Killing Fields. Morning Glory is de favoriete groente van de Cambodjanen en gedijt prima op het meer van Phom Penh´s afval water.
Op de Killing Fields werden meer dan 17.000 mensen dood geknuppeld met geweerkolven door de Khmer Rouge. Met geweerkolven om kogels te sparen! In een herdenkings stupa liggen stoffelijke resten, schedels en beenderen, op leeftijd en geslacht gesorteerd.
© Pauline

Verder lezen: Op reis met juffrouw Jannie

PaulineE Positie 4848 (0 p.) Lid sinds 22-02-2010 Foto's en tips: 70 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De truc met de truck
4 1
Gepost op 03 juli
Soedan
De Parade
0 4
Gepost op 01 augustus
Australië Victoria
Bij nader inzien
0 3
Gepost op 27 juli
Nederland Zuid-Holland

Reacties bij deze blog

balthasar

Door: balthasar • Geplaatst op

das een mooie blog, ik ga even verder met deel 2, ondanks dat cambodja mijn land niet zo was en ik een gruwelijke hekel aan een hoop dingen daar had

Greetzzzzzz

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.